Home Alcoià Diputació llança la major campanya de suport al comerç provincial amb 20M€...

Diputació llança la major campanya de suport al comerç provincial amb 20M€ en bons de consum

432
0
SHARE

Les situacions econòmicament delicades que ve suportant la societat des de l’aparició de la Covid19 i la guerra a Ucraïna han fet que la resposta per part de les administracions siga molt diferent a la que es va donar en 2008. En compte de restringir la despesa, ara el mètode per a superar la situació és invertir i destinar fons a ajudar, especialment, als més desafavorits. Un canvi substancial que es materialitza en la posada en marxa de mesures orientades a no deixar caure cap de les potes del teixit econòmic, entre altres, provincial.

És per això pel que la Diputació d’Alacant va a llançar la major ajuda al comerç i el consum de la seua història en forma de bons de consum. Aquesta experiència ha funcionat extraordinàriament com a eina per a facilitar la despesa en el comerç de cada localitat alacantina. Ja en 2022, l’ens provincial va llançar dos onades d’ajudes per valor de 9M€. Però la de 2023 és la major quantitat que Diputació llança en aquest sentit, i preveu generar un volum de negoci d’uns 40M€. Tot degut a que el bo de consum provincial aporta el 50% del valor de la compra.

Els ajuntaments gestionaran els bons

La proposta del govern provincial passa per plenari aquest proper 23 de febrer aspirant a ser aprovada per unanimitat, com va ocórrer al 2022. A més, els ajuntaments podran operar amb llibertat amb elles, ja que cadascun rebrà una quantitat acord a la seua xifra d’habitants. És a dir, podran decidir si destinar tot o una part del finançament i a quines i quantes campanyes específicament. Com a exemple, la ciutat d’Alcoi percebrà més de 600.000€ en aquest concepte.

El termini per a presentar sol·licituds per part dels ajuntaments de la província serà de 20 dies a partir de la publicació de les ajudes en el Butlletí Oficial de la Província i podrien estar actives en abril.