Home Alcoià Diputació mobilitza 8,3M€ en Bons de Consum per a ajudar al comerç...

Diputació mobilitza 8,3M€ en Bons de Consum per a ajudar al comerç provincial cara a les compres del Nadal

245
0
SHARE
Representants de Diputació, Cambra de Comerç i la ciutat d'Alacant presenten els Bons de Consum per al Nadal.

Un total de 114 ajuntaments de la província d’Alacant ja s’han sumat a la campanya de Bo Consum que, amb una inversió extraordinària de 9 milions d’euros, ha impulsat la Diputació d’Alacant coincidint amb el Nadal. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reactivar l’economia, donar suport al comerç de proximitat i abaratir la cistella de la compra.

El ple de la institució provincial ha aprovat aquest 30 de novembre per unanimitat la resolució d’aquesta convocatòria amb què es posa a disposició d’aquests municipis els primers 8,3 milions d’euros per a les diferents accions que en aquest sentit es desenvolupen fins al proper 31 de desembre.

A més, l’equip de govern ha incorporat una esmena que amplia en cinc dies el termini perquè els ajuntaments presenten les seves sol·licituds, ja que quatre van ser exclosos per presentar-la fora de termini, alhora que altres que encara no ho han fet, han anunciat la seva intenció de fer-ho aprofitant aquesta pròrroga.

“Des de la Diputació d’Alacant hem mobilitzat aquest any 18 milions d’euros per posar en marxa dues campanyes de bon consum, una iniciativa que ha tingut una gran resposta tant per part dels consumidors, que gràcies a aquests ajuts veuran sufocada la pressió dels preus de cara a les compres nadalenques, com de comerciants, que podran continuar pujant la persiana dels seus negocis”, ha indicat el president de l’ens, Carlos Mazón.

“Baló d’oxígen” per al comerç

Per part seva, el President de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Vaño, ha destacat l’èxit d’aquest programa i ha valorat molt positivament la col·laboració entre administracions, entitats i associacions per a desenvolupar iniciatives que redunden en benefici de la ciutadania.

Vaño ha afegit que “gràcies a la sensibilitat de la Diputació i dels ajuntaments, moltes famílies alacantines que ho estan passant malament poden accedir a aquests bons i tenir un Nadal més acceptable”, així com la “flama d’esperança” que aquesta iniciativa té sobre el sector del comerç, “aconseguint que no es tanquin els establiments”. En aquest sentit, ha recordat que aquests podran sumar-se a la campanya fins al darrer dia de la mateixa.