Home Destacats Jorge Ureña torna a la competició un any després proclamant-se Campió d’Espanya...

Jorge Ureña torna a la competició un any després proclamant-se Campió d’Espanya d’Heptatló en pista coberta

0
SHARE
Els atletes d'Onil Jorge Ureña i Eusebio Càceres es saluden durant el Campionat d'Espanya en Pista Coberta.

L’atleta colivenc Jorge Ureña, un dels baluards de l’atletisme nacional i que ha arribat a ser olímpic en Tòquio 2020, ha tornat a competir. Ho ha fet desprrés d’un any lesionat i allunyat del tartan per a recuperar-se. La primera prova que ha disputat ha sigut el Campionat d’Espanya en Pista Coberta, que en la seua vessant de proves combinades suposa l’Heptatló (7 proves).

Ureña no ha mostrat cap debilitat a pesar d’haver estat quasi un any sense competir i ha acabat imposant-se als seus rivals amb una marca de 6.173 punts. El d’Onil ha marcat registres propers a les seues millors marques en proves com pèrtiga, 60 metres valles o mil metres. Aquest registre suposa també haver aconseguit la marca mínima per a participar en els Campionats d’Europa que es celebren en a males penes dos setmanes a Estambul (Turquia). Actualment, el combiner d’Onil és el subcampió continental de l’especialitat. A més, és l’únic espanyol Campió d’Europa d’Heptatló de la Història.

Presència d’atletes de les comarques

Ureña no ha estat a soles en quant a atletes de la muntanya alacantina en el Nacional en pista coberta. Junt amb ell també ha competit en Heptatló el també colivenc i amic del propi Ureña, Eusebio Càceres. El ‘saltamonts’ d’Onil està en 2023 d’any sabàtic i s’ha pres aquesta competició com un divertiment. Tot i això, durant la primera jornada ha estat situat en llocs de pòdium que ha perdut en la segona jornada. Càceres va començar en l’atletisme disputant aquesta prova.

A més dels dos colivencs, també ha participat en el nacional l’atleta d’Ibi Pablo Roelas. El jove pertanyent al Centre Esportiu Colivenc ha acabat amb el bronze al coll després d’haver sigut 4t amb un registre de 5.496 punts. Ha pogut pujar al tercer calaix del pòdium degut a que el tercer millor resultat pertany al venessolà afincat en Galícia Gerson Vidal, els resultats del qual no computàven de forma oficial.

Andreu Blanes, 55é al Mundial de Cross

Altre dels grans noms de l’atletisme nacional és el també colivenc Andreu Blanes. El seu bronze en el Campionat d’Espanya de cross li va valdre entrar en la Selecció Nacional per al Mundial disputat aquesta passat dissabte a Austràlia. Blanes no ha aconseguit un resultat brillant, acabant en la posició 55 d’una prova dura de la que espera aprendre per al futur i en la que ha acabat emocionat.