Home Alcoià Abril destrueix 38 llocs de treball més dels que crea a l’Alcoià,...

Abril destrueix 38 llocs de treball més dels que crea a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

184
0
SHARE

El quart mes de l’any ha resultat relativament negatiu per a l’ocupació a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Després d’uns mesos en els que la creació de llocs de treball ha sigut una constant a l’interior alacantí, els darrers balanços mensuals han deixat algunes notes negatives. La fi de la Setmana Santa, l’absència de Festes i la continuïtat de les restriccions contra la pandèmia han frenat l’economia a la zona.

Aquest fet redunda en una destrucció de llocs de treballs a bona part de les poblacions de l’interior alacantí. En concret, les 32 localitats de les comarques han destruït 38 llocs de treball en abril en relació al mes de març. El sector serveis i la indústria són els que més treballadors han portat a l’atur en aquest lapse de temps, mentre que l’agricultura i la construcció han creat ocupació.

Per poblacions, només 4 de les 32 de la muntanya han davallat la xifra d’aturats. Són Ibi, amb 60 desocupats menys que en març; Banyeres amb 7; i Alfafara i Benilloba amb 2 aturats menys respectivament. En el costat contrari, les localitats que més ocupació han destruït han sigut Alcoi amb 45 aturats més; Muro amb 16, Castalla amb 9 i Cocentaina amb 7 desocupats més que al març.

Aquestes dades es registren a una zona industrial que destaca per la resiliència del seu teixit econòmic, cosa que ha amortiguat les conseqüències econòmiques de la pandèmia de la Covid19. Però el teixit productiu de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla també es caracteritza per la desigualtat laboral entre homes i dones, ja que aquestes sumen vora el 65% del total de persones aturades -7.351 per 4.639 per a un total de 11.990 desocupats a la muntanya-.