Home Alcoià ADIF destina 7 milions per a millorar seguretat i regularitat en la...

ADIF destina 7 milions per a millorar seguretat i regularitat en la línia fèrria Alcoi-Xàtiva

650
0
SHARE

Des de fa dècades, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten reivindicant unes connexions fèrries dignes. A hores d’ara, unicament una via semi abandonada connecta l’interior alacantí amb la resta de les comarques centrals valencianes i amb la pròpia capital regional. Les freqüències dels combois i els seus temps de recorregut estan tant allunyades del transport modern que el seu ús és irrissori.

Tot i això, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) ha aprovat una inversió de més de 7 milions d’euros orientada a millorar, al menys en part, el trajecte entre Alcoi i Xàtiva. Es tracta d’operar en un tram de vora 64 quilòmetres entre les dos capitals de les comarques centrals valencianes, on van a dur-se a terme treballs per a millorar la regularitat dels combois i la seguretat amb que circulen.

Durant els proper 10 mesos, la línia fèrria Alcoi-Xàtiva experimentarà millores en el bloqueig de via, la instal·lació de nous sistemes de gestió del trànsit ferroviari i de sistemes de control de vídeo també a Alcoi, o el canvi de cablejat elèctric i de les senyals per als trens. Totes aquestes novetats tindran en temps de prova per a avaluar el seu funcionament.

L’objectiu últim és aconseguir que la línia Alcoi-Xàtiva puga ser utilitzada pels ciutadans de les comarques com mitjà de transport sostenible. A pesar de la inversió prevista per ADIF, des de l’interior alacantí considera considerant-se insuficient per a fer viable la línia. Ara bé, es veu amb bons ulls l’arribada de finançament per a la seua millora, tot i que en resten encara moltes més partides pressupostàries per a aconseguir-ho.