Inici Castalla Castalla aprova per unanimitat encetar el Pla d’Igualtat amb una dotació inicial...

Castalla aprova per unanimitat encetar el Pla d’Igualtat amb una dotació inicial de 10.000 €

309
0
COMPARTIR

Castalla vol posar en marxa el seu Pla d’Igualtat per a garantir que tant el sexe masculí com el femení tenen els mateixos drets, obligacions, presència en tots els àmbits i retribucions. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat de tots els partits al plenari i preveu destinar 10.000 euros per a redactar i publicitar el pla. El seu horitzó temporal s’ubica en el 2023, tot i que continuarà en el futur governe qui governe a la capital de la Foia.

Bona part de les localitats espanyoles estan implantant des de fa uns pocs anys plans d’igualtat. Majoritàriament són els ajuntaments els qui els desenvolupen en ares d’aconseguir una societat menys discriminatòria entre sexes. Tot i això, part de les empreses privades també duen a terme aquests plans per a eliminar la desigualtat de gènere existent al llarg de tota la Història. Un fet al que, pel moment, obliga la llei, a pesar de la pujada que estan experimentant idees que desmenteixen i neguen la desigualtat comprovada entre homes i dones.

Aquesta desigualtat es manifesta a Castalla en bona part de les vessants socials de la població. Per això, l’equip de govern ha presentat al plenari d’aquest dimarts 3 de desembre la seua proposta per a activar el Pla d’Igualtat per a la capital de la Foia. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat de tots els partits representats a l’Ajuntament castellut, pel que el seu desenvolupament començarà a principis del 2020. Té una calendarització que coincideix amb la de la present legislatura, però que continuarà en el futur, independentment de qui governe.

L’esborrany del pressupost municipal que Castalla espera presentar a finals de mes inclourà una partida de 10.000 per a encetar la redacció del Pla d’Igualtat. Es crearà una comissió en la que estaran presents tots els sectors econòmics i socials de la localitat. La idea és treballar en tots els àmbits per a aconseguir que la dona i l’home siguen iguals en drets i retribucions, independentment de quina tasca desenvolupen a Castalla. Sectors com l’industrial o la mateixa administració local no son igualitaris entre gèneres en l’actualitat.

De la partida inicial de 10.000 euros, aproximadament la meitat anirà destinada a l’adjudicació del Pla d’Igualtat a l’empresa redactora, mentre l’altra meitat es destinarà a la promoció d’accions per la igualtat i publicitat per al pla.