Home Alcoi ‘Agafa el que necessites’: un projecte que facilita trobar aliments a persones...

‘Agafa el que necessites’: un projecte que facilita trobar aliments a persones necessitades per la pandèmia

649
0
SHARE

La solidaritat ha portat a molts veïns d’Alcoi a activar dos punts de recollida d’aliments per a persones necessitades. Una campanya que rep el nom de ‘CompraSolidària’, i que s’ha vist reforçada per la idea de dos joves d’Alcoi i Castalla. Tots dos estudien al Campus d’Alcoi de la UPV i han creat una web que ubica els punts on es poden recollir aquests aliments solidaris. Es tracta de l’activació de la web cogeloquenecesites.com, que ajuda a trobar-los.

Les conseqüències econòmiques que la pandèmia de coronavirus està tenint, i tindrà, són dramàtiques per a un nombre creixent de persones. Tot i que compten amb ajudes llançades des del Govern central per a fer front a emergències econòmiques, la situació de moltes famílies s’ha complicat precipitadament degut al Covid19.  Moltes han perdut la seua única font d’ingressos, en molts casos provinents de l’economia submergida, pel que no tenen altres prestacions a l’espera de la Renda Mínima que planteja l’Executiu. Per a ajudar-los, la societat emplea la solidaritat.

D’aquesta situació ha nascut la iniciativa ‘CompraSolidària’, que permet a qualsevol persona aportar part de la seua compra per a donar-la a persones que la necessiten. A la ciutat d’Alcoi existeixen dos punts de concentració d’aliments al barri de la Zona Nord. Ara, a més, dos alumnes d’Enginyeria Informàtica del Campus d’Alcoi de la UPV han creat una eina que es suma a aquest recurs d’emergència. ‘Agafaelquenecessites’ és la web que han creat per a ubicar tots els punts actius on aquells que ho necessiten poden trobar aliments donats pels seus propis veïns.

La pàgina web creada per David i el seu company Víctor localitza sobre el plànol aquelles ubicacions on existeixen punts de donacions d’aliments. En el cas d’Alcoi es troben al carrer Sabadell i l’Avinguda Joan Gil-Albert, tot i que la web recull totes les localitzacions censades a diferents indrets de tot el país. Per ara són 4 les regions que l’han activada, i el cas d’Alcoi és el primer a tota la Comunitat Valenciana.

Per altra banda, el propi Campus d’Alcoi de la UPV ha llançat una campanya de micromecenatge per a recaptar fons amb els que ajudar als alumnes amb menys recursos. Molts d’ells es troben amb problemes per a finalitzar el curs de forma telemàtica -tal i com estan duent-se a terme les classes durant la pandèmia-, entre altres per la dificultat d’accedir a la tecnologia o a internet.