Home Alcoi Vora 1.500 famílies alcoianes reben atenció municipal des de la declaració de...

Vora 1.500 famílies alcoianes reben atenció municipal des de la declaració de l’Estat d’Alarma

376
0
SHARE

Els efectes de la crisi sanitària del coronavirus en l’àmbit econòmic s’han fet visibles des del primer dia de la declaració de l’Estat d’Alarma a tota Espanya el passat 14 de març. El tancament obligatoris d’aquelles mercantils i negocis no essencials durant dos setmanes o la pèrdua de volum de negoci i comandes han causat un ostensible augment de l’atur, xifrat en més de 2.200 persones només en març i abril. A ells cal sumar les milers de persones que s’han vist incloses en ERTO’s a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Previsiblement, aquestes darreres estan cobertes per una mínima garantia, ja que el Govern central garanteix que cap d’elles serà acomiadada per causa del Covid19, al temps que estan cobrant subsidi de desocupació. Però aquelles persones que es troben en el primer dels casos, o ni tan sols dins del circuit laboral habitual, ho tenen més complicat per a subsistir durant la crisi.

Un fet que ha obligat a redoblar esforços a departaments com el de Serveis Socials, que depèn a la ciutat d’Alcoi de la Regidoria de Polítiques Inclusives. Des de l’inici de la pandèmia són ja més de 3.300 les atencions que han realitzat les diferents vessants de servei. L’Ajuntament estima que s’ha contribuït a ajudar a més de 1.500 famílies de la ciutat, totes elles en situació de vulnerabilitat.

Les atencions dutes a terme van des de fer arribar aliments a famílies en problemes fins a l’atenció telefònica a persones soles, passant per les accions de la Unitat de Treball Social en àrees com dependència i igualtat o les ajudes econòmiques d’emergència. Les actuacions més nombroses del departament són precisament les dos darreres. Ara bé, Polítiques Inclusives també ha detectat que el nombre de demandes d’ajuda en qualsevol dels seus àmbits d’actuació va davallant conforme evoluciona la situació. Tot i això, es tracta d’una tessitura imprevisible, pel que l’àrea anuncia que no baixarà la guàrdia.