Inici Alcoià Les comarques augmenten el volum de reciclatge de vidre però segueixen per...

Les comarques augmenten el volum de reciclatge de vidre però segueixen per davall de la mitjana regional

177
0
COMPARTIR

El reciclatge és un dels principals pilars en els que es sustenta la sostenibilitat, un paràmetre lligat al desenvolupament que ja és inseparable d’aquest darrer concepte. Al menys si l’èsser humà vol continuar habitant una Terra que tinga condicions per a garantir la vida. Des de fa molts anys, reutilitzar els productes composats per plàstic, vidre o cartró és un dels principals ítems de la consciècia sostenible.

Per això, des de les administracions i ens de gestió de residus s’incideix en la necessitat de que la societat recicle quants més materials millor. En el cas del vidre, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han augmentat la taxa de reciclatge per persona al llarg de tot 2019. Són dades que ha recollit el Consorci Terra, que gestiona els residus a bona part de les localitats de la zona.

Tot i que cada habitant de l’interior alacantí ha dipositat al llarg de l’any passat més de 15 quilos de vidre, l’índex a la zona encara està més de 2 quilos per davall de la mitjana autonòmica. Així i tot, el total de vidre reciclat a la muntanya ascendeix a més de 3.600 tones, amb un increment de 400 tones respecte a la xifra reciclada en 2018. El consorci espera l’aprovació del Projecte de Gestió d’Ecoparcs i Residus Voluminosos per part de la Generalitat per a optimitzar els processos de reciclatge.