Home Economia AIJU formarà gratuïtament a aturats en fabricació de motlles per a abastir...

AIJU formarà gratuïtament a aturats en fabricació de motlles per a abastir la demanda a la Foia de Castalla

961
0
SHARE

La manca de mà d’obra especialitzada és un dels principals problemes als que s’enfronta la indústria de la sub comarca de la Foia de Castalla. El sector del plàstic és un dels més importants a aquesta zona, i entre les seues característiques es troba que els productes injectats per empreses del ram han de ser-ho gràcies a motlles. Una especialitat que requereix d’habilitat i experiència i que porta anys sense relleu generacional.

Per això, i per a respondre a l’augment de l’atur derivat del coronavirus, l’Institut Tecnològic del Producte d’Oci, AIJU, oferirà formació gratuïta per a aturats des d’aquest proper 16 de juliol. El curs comprèn un total de 300 hores i comptarà amb professors en actiu a empreses del ram durant, al menys, els darrers 15 anys. Ells seran els encarregats de traslladar els coneixements a les noves generacions de motllistes.

Aquesta formació compta amb la col·laboració del Labora, ens el que cal acudir per a inscriure’s, i es centre en els motlles d’injecció. Els seus continguts són molt específics i la inserció laboral està pràcticament assegurada. El sector del plàstic té exactament el mateix problema que el del tèxtil amb la mà d’obra especialitzada. Tots dos compten enguany amb una nova oferta formativa d’FP, més específica a pensada en donar resposta a les demandes de les empreses.