Home Alcoi La rehabilitació de l’immoble a Sant Gregori 8 d’Alcoi, aturada per un...

La rehabilitació de l’immoble a Sant Gregori 8 d’Alcoi, aturada per un recurs dels propietaris

507
0
SHARE

L’ordre d’execució imposada des de l’Ajuntament d’Alcoi a l’edifici situat al carrer de Sant Gregori número 8 ha sigut recorreguda davant la Justícia per part d’un dels propietaris, que ha presentat un recurs contenciós administratiu amb mesures cautelars. Una ordre d’execució d’obres és l’acte administratiu mitjançant el qual un ajuntament ordena als propietaris de terrenys i edificacions que complisquen les seues obligacions en matèria de conservació i manteniment dels mateixos en bones condicions quan es posa de manifest que no estan complint.

La casa del carrer Sant Gregori número 8 està desallotjada des del passat 22 de gener. Cal recordar que després d’un llarg procés de requeriments incomplits i dues multes coercitives imposades pel Consistori per no complir amb els terminis de rehabilitació marcats, l’Ajuntament va remetre una denúncia a Fiscalia per via penal per a obligar els propietaris a realitzar la rehabilitació.

Ara, l’ordre d’execució ha sigut recorreguda per un dels propietaris davant la Justícia amb mesures cautelars . L’Ajuntament, que no posseeix propietat en l’edifici, presentarà oposició a aquestes mesures cautelars esperant que, com més prompte millor, el jutjat resolga l’execució de l’ordre i que els propietaris rehabiliten la finca en qüestió.

Des de la Regidoria d’Urbanisme alcoiana es recorda l’obligació dels propietaris de mantenir els seus edificis i que és obligació del Consistori vetlar pel bon ús dels recursos públics. Des d’Urbanisme es recorda la importància de la rehabilitació i de complir amb els procediments legals pel que la demolició a costa de tercers només pot realitzar-se en última instància i complint amb tots els requeriments tècnics i jurídics que imposa el procediment. Cal recordar, no obstant això, que el primer semestre de l’any, l’Ajuntament ha utilitzat més de 120.000 euros de les arques públiques en demolicions d’edificis a costa de tercers.