Home Alcoià Sanitat atribueix als retalls dels anteriors governs del PP el tancament per...

Sanitat atribueix als retalls dels anteriors governs del PP el tancament per les vesprades als centres de salut de la muntanya

687
0
SHARE

Els centres de salut de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no obriran aquest estiu més enllà de les 15 hores per les vesprades. És una de les decisions preses per la Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana cara a l’estiu. Una decisió que ha provocat les crítiques de la principal força de l’oposició a les Corts Valencianes, el PP. Alguns dels seus responsables han criticat in situ aquest tancament acusant al Govern del Botànic de dur a terme retalls en el servei.

Des de Sanitat Universal es defensen argumentant que la decisió respòn a la situació de manca de personal que arrossega el departament des dels anteriors executius populars de Camps i Fabra. Aquesta època va estar marcada per retalls en els serveis públics i privatitzacions dels mateixos que, segons els socialistes, lastren l’acció al departament encara hui. D’ací que els socialistes consideren que els conservadors no són els més indicats per a donar lliçons en quant a inversió sanitària. I tot a pesar de que el Botànic governa des de fa 5 anys a la Comunitat Valenciana.

La conselleria que dirigeix Ana Barceló assegura que ha contractat a vora 240 professionals sanitaris des de l’inici de la pandèmia de Covid19 al Departament de Salut d’Alcoi, que abasteix a tota la muntanya alacantina. La majoria d’ells, vora 200, han anat destinats a atenció especialtizada, mentre altres 42 van destinats a Atenció Primària -encarregada de rastrejar els possibles nous casos de coronavirus-. Aproximadament una tercera part d’aquests contractes va destinat a cobrir les vacances del personal habitual del departament després d’haver afrontat la lljuita contra la pandèmia pràcticament sense descans.

No obstant, aquestes contractacions no són suficients per a abastir la demanda de personal als centres de les comarques. A això cal afegir, a més, que durant la pandèmia cal garantir unes mesures de seguretat que no tots els centres de la muntanya alacantina compleixen, segons els socialistes valencians.