Home Alcoià AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la...

AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi

797
0
SHARE

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

Tot i que els principals sectors industrials de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són, tradicionalment, el tèxtil i el joguet, a més de les seues auxiliars, durant els darrers anys el teixit industrial s’ha diversificat. Per exemple, a la ciutat d’Alcoi ha crescut un grup de 6 empreses relacionades amb la cosmètica, i que han convertit aquest sector en molt rellevant a la capital de l’Alcoià. Com a prova està la seua facturació, que supera els 75 milions d’euros a l’any, a banda del fet de que donen treball a centenars de treballadors.

El sector ha agafat tant vol que, en els darrers temps, ha cobrat forma una necessitat entre les empreses del ram per a continuar en la línia del creixement, com és la creació d’un Institut Tecnològic de la Cosmètica. Un fet que, per als industrials del ram a Alcoi, deu recaure a la ciutat dels ponts, una de les que major quantitat de mercantils cosmètiques té. La Conselleria d’Economia Sostenible va agafar fa mesos el guant, i gràcies a la col·laboració de l’Institut Tecnològic del Tèxtil AITEX, crearà una unitat específica per a dur endavant projectes d’I+D en cosmètica.

Aitex ja té prevista una partida pressupostària propera als 300.000 euros i les instal·lacions habilitades al seu edifici al centre d’Alcoi per a enllestir el nou servei, que tractarà de facilitar millores a les empreses del sector no exclusivament a Alcoi, sinó a tot el País Valencià. Aquest fet no suposa que en el futur es cree l’Institut Tecnològic de la Cosmètica com a tal, cosa que dependrà de la capacitat financera de la Conselleria que dirigeix el murer Rafa Climent, factor íntimament relacionat amb la necessitat d’un finançament just per a tota la regió.

Els serveis de la nova unitat de cosmètica a Aitex entraran en funcionament en breu per a facilitar la investigació a les empreses del sector a tota la regió.