Home Ibi El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb...

El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat

963
0
SHARE

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

En ple segle XXI, molt després de que el ser humà haja dut a terme incomptables investigacions al voltant de l’efecte que la seua acció té en l’entorn, la Humanitat comença, a vegades, a ser conscient del mal que fa al medi ambient. Durant segles, la societat ha avantposat el progrés econòmic i social a la conservació de la natura, de la qual l’espècie humana extrau tot allò necessari per a viure. Però ara milers d’estudis alerten de que la Terra està arribant al límit, i des de diferents indrets s’aposta per la sostenibilitat per a conservar el que queda de natura.

És el cas d’Ibi, que des de fa temps ve seguint una línia que tracta de millorar la sostenibilitat en tots els seus àmbits. Des de l’Ajuntament s’han dut endavant iniciatives per a reduir els consums energètics en els edificis que depenen de l’administració local, del mateix mode que es duen a terme campanyes per a educar mediambientalment a la població. Tant és així que la vila joguetera ha resultat finalista en el Premi Nacional Ciutat Sostenible, que arriba enguany a l’edició número XV i que ha lliurat els guardons aquest dijous a Madrid.

L’Alcalde de la localitat, Rafa Serralta, ha sigut l’encarregat de recollir el guardó que reconeix la tasca d’Ibi en ares de la sostenibilitat en matèria d’educació de mans de la Ministra Isabel Garcia Tejerina i al mateix Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient. El premi és un motiu més pel que des d’Ibi van a continuar treballant en la mateixa línia, amb la finalitat de que les noves generacions tinguen un futur mediambientalment millor.

L’Estació Biològica de Torretes o el Museu de la Biodiversitat són alguns dels pols de divulgació de la sostenibilitat ubicats a la vila joguetera i que canalitzen aquesta formació mediambiental.