Home Alcoià Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al...

Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur

0
SHARE

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

La presència institucional de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla desplaçada a la Fira Internacional del Turisme de Madrid, Fitur, es retira hui del recinte firal de la capital d’Espanya després de 3 dies d’intensa tasca per a promocionar la muntanya alacantina com a destinació de referència en l’interior valencià. Tres jornades en les que els representants polítics i tècnics de turisme han dut a terme una campanya de promoció que pot arribar fins diumenge a un públic potencial de 250.000 persones entre professionals i públic.

Després de les presentacions de les apostes turístiques de localitats com Alcoi, Ibi, Castalla o Onil dutes a terme el dijous, és moment de fer balanç del que ha suposat l’interès dels professionals del turisme en les destinacions de la muntanya alacantina. Un interès creixent, degut a la promoció encetada durant els darrers exercicis per part del patronat turístic Costa Blanca respecte a les destinacions interiors alacantines. Totes elles aspiren a consolidar-se com alternativa al turisme de sol i platja de la costa a base de patrimoni, gastronomia i natura.

Altra de les tasques pendents de les poblacions de l’interior alacantí presents a Fitur enguany a l’hora de fer del turisme un motor econòmic rellevant per a la zona és desestacionalitzar les visites. Tradicionalment, aquesta zona ha rebut visitants quan es celebren les seues principals festivitats, però la creixent promoció que es du a terme des de tots els àmbits relacionats amb el turisme tracta d’aconseguir que les visites turístiques estiguin presents a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant tot l’any.

El cap de setmana està dedicat a Fitur a les visites del públic en general, al qual seguir oferint la cada vegada més extensa oferta de les localitats de l’interior alacantí.