Home Alcoi Alcoi alberga l’entrega dels I Premis Nacionals Modernistes en els que triomfa...

Alcoi alberga l’entrega dels I Premis Nacionals Modernistes en els que triomfa la ciutat de Teruel

284
0
SHARE
Guardonats en els I Premis Nacionals Modernistes celebrats a Alcoi.

L’Associació Nacional d’Entitats Modernistes (ANEM), la presidència de la qual ostenta el Grup de Recreació Alcoi Modernista, ha celebrat en una multitudinària gala, organitzada a la ciutat d’Alcoi, els seus primers Premis Nacionals Modernistes. Es guardonen quatre categories: Activitat escènica, Cartelleria, Fotografia i Vestimenta han rebut els guardons davant d’una nodrida representació d’autoritats i ciutats modernistes com Teruel, Novelda, Carcaixent, Borriana, Cartagena, Santander, Benicàssim o Terrassa.

El guardó lliurat als premiats és la imatge d’un motiu floral típic del modernisme, representada en una rajola feta a mà i fosa al forn.

Segons ha explicat Guzmán Bernabéu, president d’ANEM i del Grup de Recreació Alcoi Modernista, “és un orgull acollir a la nostra ciutat aquests premis, una gran ocasió per unir llaços entre totes les entitats i ser encara més forts. Volem posar en valor el gran treball realitzat per recuperar l’esplendor del període modernista. Estem en contacte amb moltes ciutats espanyoles on el moviment modernista és present, encara que la nostra intenció és continuar creixent i sempre tenim les portes obertes a qualsevol nova ciutat, ajuntament o associació que vulgui col·laborar i sumar amb nosaltres”.

Els premiats han estat: Activitat Escènica per a ‘Alfonso XIII visita Terol’, obra presentada per la Fundació Bodas de Isabel, Terol. Cartelleria per a Dolç Moscatell, obra presentada per l’Ajuntament de Benicàssim. Fotografia per a La Comba, obra presentada per la Fundació Bodas de Isabel, Terol. Vestimenta per a Infanta Doña Eulalia, obra presentada per la Fundació Bodas de Isabel, Terol.

Una clara guanyadora

La Fundació Bodas de Isabel, de Terol ha estat la guanyadora indiscutible de la nit amb tres dels quatre premis. Es tracta d’una entitat molt activa dins el modernisme nacional que ha aconseguit al llarg dels anys crear una marca inconfusible, de qualitat i única en el seu estil. Destaquen en les seves produccions components molt originals i creatius que tenen com a efecte l’activació social, cultural, turística i empresarial. guardons, la importància del suport institucional a l’activitat històrica i cultural que es realitza de recuperació i recreació de l’època modernista. Benicàssim, serà la ciutat encarregada d’organitzar la propera edició dels Premis Nacionals Modernistes, el 2024.

ANEM i els seus objectius

ANEM és una entitat nacional, fundada el 2021, amb l’objectiu d’unir sinèrgies per promocionar, difondre, conservar i protegir el patrimoni modernista. Formen part d’ANEM representants de prop de 30 ciutats espanyoles, entre ajuntaments, fundacions i associacions. Des de la seva creació ha participat i recolzat totes aquelles iniciatives que contribueixen a la divulgació de l’època modernista com són els personatges, l’art, la indumentària i les formes de vida a través de diferents activitats, espectacles i recreacions, així com la difusió en diferents. circuits. Actualment treballen en la creació d’una Associació Europea Modernista.

Entre les autoritats assistents als primers Premis Nacionals Modernistes estava Pilar Tébar, Directora General de Patrimoni Cultural de la Conselleria de Cultura i Esports; Carlos Pastor, diputat provincial i regidor del PP a l’Ajuntament d’Alcoi; Lorena Zamorano, segona tinent alcalde i Regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi; Elena Llobell, tinent alcalde i regidora de Turisme de Benicàssim, regidors i representants d’ajuntaments, fundacions i associacions nacionals.