Home Alcoi Alcoi aportarà una partida pressupostària anual després de la seua inclusió en...

Alcoi aportarà una partida pressupostària anual després de la seua inclusió en el Fons Valencià per la Solidaritat

0
SHARE
Aranza de Gracia i Toni Francés signant la inclusió d'Alcoi al Fons Valencià per la Solidaritat.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat l’adhesió al Fons Valencià per la Solidaritat, l’entitat municipalista que aglutina els esforços i recursos econòmics i tècnics, d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, i els dedica a erradicar la pobresa i treballar per la igualtat d’oportunitats mitjançant la cooperació i l’educació. Alcoi ha designat com a representants de l’ajuntament al fons a l’Alcalde, Toni Francés, i a la regidora Aranza de Gracia.

El municipi de l’Alcoià, amb l’alta com a soci al Fons Valencià, manifesta la seua voluntat de contribuir des de l’àmbit local al desenvolupament de països del sud i fer-ho des de l’enfortiment de la cooperació descentralitzada i del moviment municipalista, remant per la construcció d’una societat més humana, justa, sostenible i democràtica. L’Ajuntament d’Alcoi assumeix, per tant, el compromís de dotar pressupostàriament una partida anual per a projectes de cooperació internacional i d’educació al desenvolupament a realitzar mitjançant el Fons Valencià.

Integrants del fons

Amb la incorporació de la localitat, el Fons Valencià per la Solidaritat augmenta el nombre de socis a 140, sent d’aquests 131 ajuntaments i 9 mancomunitats de la Comunitat Valenciana, continuant amb la tendència d’increment de socis. També s’incrementa la presència al fons d’entitats locals de la província d’Alacant.

El president del fons i regidor de Vila-real, Álvaro Escorihuela, ha expressat la seua satisfacció per l’adhesió d’Alcoi “que consolida el creixement del fons a la província d’Alacant i reforça el compromís del municipalisme alicantí solidari per un desenvolupament socioeconòmic humà, just i sostenible dels països empobrits”. Per la seua banda, l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha incidit en el fet que l’adhesió al Fons Valencià és la materialització del caràcter solidari del seu municipi i del seu veïnat, així com del compromís que aquest té amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Tasques del fons Valencià per la Solidaritat

Actualment, concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.