Home Cultura Obert el termini per a demanar els punts de foc i de...

Obert el termini per a demanar els punts de foc i de dispar de ‘coets borratxos’ per a la Nit de les Fogueres d’Onil

0
SHARE
Sorra i llenya repartida pels carrers d'Onil durant la Nit de les Fogueres.

Resta poc més d’un mes per a que diverses localitats de la muntanya alacantina donen el tret d’eixida a les seues Festes Majors. Una d’elles és Onil, que enceta cada 22 d’abril els festejos amb la cridanera ‘Nit de les Fogueres’. Una jornada en la que veïns i amics comparteixen sopar en torn a fogueres que simbolitzen la lluita de la població contra la pesta negra allà pel segle XVII. Es tracta del preludi del dia de la patrona, la Mare de Déu de la Salut.

Però per a poder gaudir de la carn rostida en les fogueres cal demanar permís a l’Ajuntament, encarregat de distribuir els muntons de sorra amb que s’aïlla el foc de l’asfalt. El termini aquest mateix 13 de març tant al registre d’entrada de l’Ajuntament d’Onil com a través de la seu electrònica municipal. Reserva que comporta el pagament d’una taxa per la prestació del servei.

Zones de foc

Del mateix mode, aquest tràmit també aprofita per a demanar les zones de foc on la mateixa Nit de les Fogueres colivenca es dispararan els tradicionals coets borratxos -o carretilles, com són popularment coneguts-. Aquest permís permet llançar els coets en les zones que ho hagen demanat en un horari restringiut, posteriorment es podran llançat únicament a les zones de concentració de foc prèviament establertes per tota la localitat.

Cartell amb les dades de la petició de fogueres i zones de foc.