Home Cocentaina Obert el termini per a optar als càrrecs de Mossén, Comtes i...

Obert el termini per a optar als càrrecs de Mossén, Comtes i Suplicant en les Festes de la Mareta de Cocentaina 2024

0
SHARE
Imatge de la Mareta de Cocentaina.

La Pia Unió Mare de Déu del Miracle ha obert el termini per a l’elecció de comtes, mossén i suplicant cara a les celebracions pròpies de la Mare de Déu del Miracle, patrona de la capital del Comtat, en l’any 2024.

Els xiquets que poden optar als papers de comtes i mossén són els que en enguany estan cursant segon i tercer de primària, mentre que per a recitar la súplica es necessita ser major d’edat. Com saben, tots els anys tres xiquets representen als comtes i mossén que aquell 19 d’abril de 1520 van ser testimonis del Miracle de les 27 llàgrimes plorades per la Verge.

Les inscripcions s’han repartit als centres educatius locals, però també estaran en les sagristies contestanes per als xiquets i xiquetes contestans escolaritzats fora del poble. L’elecció dels càrrecs infantils per a les Festes de 2024 es farà el dia 21 d’abril, dia de l’ofrena infantil en la mateixa Església de Santa Maria.

Súplica

Per la seua banda, també està oberta la inscripció per a poder declamar la súplica, el poema de Francisco Maíquez i Canet que cada 19 d’abril es recita abans de l’ofrena floral. En aquest cas, els fulls d’inscripció es troben a les sagristies de les parròquies contestanes i és allí on també s’han de dipositar. L’elecció de la veu que recitarà la súplica serà el segon dia del tridu, 20 d’abril, una vegada elegits els majorals després de la missa.

El termini d’inscripció estarà obert fins el proper 31 de març.