Home Alcoi Alcoi aprova obrir la porta a les bonificacions per reciclar i redueix...

Alcoi aprova obrir la porta a les bonificacions per reciclar i redueix taxes a obres de rehabilitació

991
0
SHARE

Aquest dilluns 4 de novembre s’ha celebrat a la ciutat d’Alcoi el plenari pertanyent al penúltim mes del 2019. Entre els punts destacats de l’ordre del dia es troben alguns relacionats amb les bonificacions fiscals que s’aplicaran a diverses accions, tant comercials com individuals. Es tracta així d’afavorir comportaments i accions que remen a favor de la ciutat en àmbits com l’economia, l’ocupació o la sostenibilitat.

El capítol més destacat aprovat pel plenari té a veure amb la possibilitat de que aquells ciutadans que més reciclen puguen rebre un premi pel seu comportament. Un premi que es manifestaria en forma d’avantatges o rebaixes fiscals si es superen les condicions que establisca l’àrea municipal de Medi Ambient en el cas del reciclatge. Aquests descomptes fiscals també poden beneficiar-se les empreses. En aquest sentit també han sigut aprovats avantatges fiscals per a la instal·lació d’energies netes o la compra de vehicles poc contaminants.

D’altra banda, el plenari alcoià també ha donat llum verda a diverses mesures per a incentivar la generació d’ocupació i riquesa. Entre elles, més ajudes a la rehabilitació de façanes d’edificis amb més de 40 anys via reducció de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). A ella s’afegeixen els descomptes vigents a la ciutat en taxes com l’IBI o L’IAE.