Home Benilloba Un home s’exposa a pena de presó per maltractar a 7 gossos...

Un home s’exposa a pena de presó per maltractar a 7 gossos a Benilloba

1254
0
SHARE

Les modificacions del codi penal per a incloure nous delictes de fa uns anys incloïa als animals com a objectes d’aquest tipus d’accions. Un fet derivat de la cada vegada major senseibilitat social cap als animals,als que se’ls han reconegut diversos drets. A banda d’això, una societat avançada no pot permetre’s el maltractament animal com a una de les seues senyes d’identitat.

Gràcies a aquesta normativa, un home s’exposa a inclús a penes de presó per maltractar sistemàticament a fins a 7 gossos en una propietat a Benilloba. Ha sigut el Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) qui ha localitzat als 7 exemplars en condicions deplorables a la localitat del Comtat. Estaven vivint encadenats a només un metre de cadena, a obscures i sense cap condició higiènica a la finca.

Els 7 animals -un dels quals ha hagut de ser intervingut quirúrgicament per una hèrnia- han sigut traslladats fins la Protectora d’Animals d’Ibi, on estan rebent els primers cuidats. En un primer moment, el propietari dels animals ha sigut sancionat econòmicament, tot i que serà l’informe de la Benemèrita i la seua posterior interpretació la que determine si l’home està en risc inclús d’entrar a presó.