Home Alcoi Alcoi aprova per unanimitat la creació d’una empresa pública per a gestionar...

Alcoi aprova per unanimitat la creació d’una empresa pública per a gestionar els serveis municipals

286
0
SHARE
Constitució de l'Assemblea General de l'EMSA a Alcoi.

L’empresa pública de l’Ajuntament d’Alcoi que va ser aprovada per majoria absoluta en el Ple del passat mes de febrer ha fet un pas més en constituir-se la seua Assemblea General. La Corporació Municipal reunida en el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat aquest dilluns 13 de novembre i per unanimitat -cosa que ha canviat substancialment respecte al passat- la Constitució de la Junta General de l’empresa pública d’Alcoi que es denomina: Empresa Municipal Serveis d’Alcoi Societat Limtada (EMSA).

També es van nomenar les persones membres del Consell d’Administració, que tindrà plenes facultats de direcció, gestió i execució respecte de l’empresa. La participació es correspon amb la representativitat en el Ple. Grup Socialista: Toni Francés, Lorena Zamorano, Jordi Martínez i Vanessa Moltó; Grup Popular: Amalia Payá, Jordi Reig i Lirios García; Compromís Alcoi: Àlex Cerradelo; Vox Alcoy: María Teresa Peidro; Guanyar Alcoi: Sergi Rodríguez.

Així mateix, cal recordar que el president és l’alcalde, Toni Francés i que aquest mateix dimarts s’ha aprovat el nomenament d’Alexandre Cerradelo com a vicepresident. També s’ha aprovat la designació del secretari i vicesecretari en dues persones funcionàries de l’Ajuntament. Igualment, s’ha aprovat la creació d’una pàgina web de l’EMSA, així com elevar a Escriptura Pública la constitució de la societat.

Aquest és un projecte en el qual el Govern Municipal alcoià treballa des de fa temps i que finalment es podrà posar en marxa després de complir els requisits legals necessaris per a la seua aprovació inicial.

Objectius

Un dels objectius que s’aconseguiran amb l’empresa pública és millorar en termes d’eficiència la prestació de determinats serveis que té atribuïts l’Ajuntament, optimitzant la gestió, amb un major control i un increment de la qualitat prestacional. Aquesta fórmula, a més, pot suposar un benefici econòmic al Consistori, que podrà estalviar l’IVA i el marge de benefici industrial que en l’actualitat obtenen tercers.

Aquesta empresa es posarà en marxa inicialment amb la gestió del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre. Actualment, la gestió la du a terme la mateixa Regidoria d’Esports. Crear l’empresa pública suposa poder donar una major flexibilitat i celeritat burocràtica en la gestió del mateix servei que es traduirà en una oferta que va més enllà d’un espai esportiu a l’ús.

Tasques a gestionar

A més de la gestió de l’Eduardo Latorre, l’empresa pública podrà gestionar en un futur altres serveis com la neteja d’edificis públics, el servei d’ajuda a domicili, la gestió de centres sociosanitaris, la promoció, gestió i rehabilitació d’habitatge públic o la producció i distribució d’energia verda, entre altres.

“Hem fet un pas més perquè aquest projecte en el qual fa molt temps que treballem entre en funcionament amb l’aprovació de la creació de l’Assemblea General i de tots els punts per unanimitat. Obrim la porta a la posada en marxa d’un instrument valuós per a millorar la gestió i eficiència de determinats serveis que presta l’Ajuntament a la ciutat”, ha destacat l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés.