Home Alcoi Alcoi busca fórmules per a aconseguir fons europeus a títol municipal per...

Alcoi busca fórmules per a aconseguir fons europeus a títol municipal per a lluitar contra la Covid19

840
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi treballa des dels diferents departaments municipals ajustant els projectes de la ciutat per a poder optar als fons europeus que la Unió Europea atorgarà a Espanya per fer front a la crisi sanitària de la Covid19. Els projectes que podran presentar les entitats locals seran tan individuals com en conjunt, amb finançament íntegrament europeu i que aniran en línia amb el que la localitat ha estat treballant els últims anys, una ciutat sostenible, integrada i intel·ligent.

Les ajudes que s’esperen per al 2021 serien per a projectes plurianuals, pel que existeix la possibilitat de poder executar actuacions en la ciutat que, amb finançament únicament municipal, es fan complicades de desenvolupar. L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés s’ha reunit amb els responsables dels departaments de Patrimoni, Habitatge, Arquitectura, Enginyeria, Modernització de l’Administració, Smart City, Obres i Serveis i Turisme per coordinar les tasques a desenvolupar.

El primer edil ha destacat la importància d’aconseguir fons europeus per a la ciutat. “L’esforç que hem realitzat als últims anys per tindre un projecte de ciutat alienat amb les polítiques europees ens situa en un bon lloc de partida per poder optar a fons europeus, unes ajudes que sempre són importants econòmicament però també, dificultoses d’aconseguir. Els projectes que ja tenim en marxa amb finançament europeu van totalment en línia amb el que la Unió Europea vol aconseguir en la reconstrucció: sostenibilitat, mobilitat, tecnologies i integració social”.

A banda dels fons europeus per la reconstrucció que s’atorgaran a curt termini, Alcoi també treballa per a poder accedir als fons europeus del nou període de finançament 2021-2027 a través de l’elaboració de la seua Agenda Urbana 2030. La ciutat ha signat un protocol amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per ser ciutat pilot en redactar aquesta agenda, l’objectiu de la qual és que el desenvolupament d’Alcoi siga equitatiu, just i sostenible, tenint en compte tots els seus camps d’actuació.

L’Ajuntament d’Alcoi ha treballat  els últims nou anys per presentar projectes a les ajudes europees, aconseguint, Fons Feder de la Unió Europea per al desenvolupament de l’EDUSI de 10 milions d’euros, que han servit per finançar projectes com la reurbanització d’Entença, el carrer Sant Jaume, Sant Francesc i que fins a 2023 també permetran cometre altres projectes importants com l’edifici de Cervantes, la remodelació de la zona de Renfe, inversions en sensòrica, nodes IoT i projectes Smart City, la construcció d’habitatge públic en Sant Mateu o el centre tecnològic de Rodes, entre altres.

Alcoi també ha rebut el suport de la Comissió Europea amb dos projectes per a l’aplicació de la tecnologia al mercat laboral i les empreses. En el primer va ser seleccionada, només amb dues ciutats espanyoles més, per a participar en el Digital Cities Challenge (DCC), ja finalitzat. I en l’actualitat, també participa en la segona part del programa, l’Intelligent Digital Challenge (ICC) per seguir millorant amb la tecnologia l’economia de la ciutat i els reptes de la situació mundial de pandèmia.