Home Destacats Economia Sostenible i el Campus d’Alcoi de la UPV creen una càtedra...

Economia Sostenible i el Campus d’Alcoi de la UPV creen una càtedra per a fomentar la I+D al tèxtil

0
SHARE

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha signat un conveni de col·laboració amb el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, per a la creació de la Càtedra del Sector Tèxtil UPV. La formació s’impartirà al Campus d’Alcoi de la Politècnica, a una de les zones amb més rellevància per al sector del tèxtil.

La càtedra està finançada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) amb 30.000 euros, i té com a objectiu millorar la competitivitat i modernitzar les pimes del sector tèxtil. Moltes d’elles han fet un esforç per reconvertir la seua producció cap al sector sanitari amb la pandèmia de la Covid19.

Per al responsable d’Economia de la Generalitat, “en aquests moments, qualsevol ajuda és poca perquè les empreses puguen suportar la situació econòmica provocada per la pandèmia. Per això, és més que necessari que mai, continuar invertint en innovació, investigació i formació per a establir les bases d’un teixit productiu competitiu i fort”.

En aquest sentit, Climent ha tornat a incidir en la “versatilitat del sector tèxtil qui durant la pandèmia va demostrar i continua demostrant la seua capacitat de reinvenció al mateix temps que ha reconegut una vegada mes el caràcter emprenedor d’empresaris i empresàries els qui han adaptat part de la seua producció a intentar frenar la crisi sanitària”.

Per part seua, el professor de la UPV Pablo Díaz García, director de la càtedra, ha apuntat que aquesta “contribuirà a la formació de l’alumnat del grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i del màster Universitari en Enginyeria Tèxtil i ajudarà a preparar-los per a la investigació”.

Ajuda contra la COVID19

La càtedra, que desenvoluparà la seua activitat al Campus d’Alcoi de la UPV, fomentarà l’emprenedoria innovadora a través d’activitats d’I+D, de la difusió dels seus resultats o la transferència de coneixement per a la millora de la competitivitat. D’altra banda, ajudarà a la modernització de les pimes del sector tèxtil, prestant especial atenció al desenvolupament d’equips de protecció individual o elements higienicosanitaris per a la lluita contra la COVID19.

Per a això, l’IVACE destinarà 30.000 euros a finançar la investigació i posada en marxa d’activitats d’I+D enfocades a la lluita contra la crisi sanitària, la inversió en béns d’equip per a la realització d’aquestes activitats i la formació de professionals més qualificats en aquest àmbit a través de seminaris i conferències impartides per personal propi o extern de la UPV i la realització de pràctiques experimentals en instal·lacions de la UPV.

El conveni entra en vigor des del moment de la seua signatura i la seua duració s’estén fins al 31 de desembre de 2020.

Càtedres i aules d’empresa en la UPV

Les càtedres d’empresa són el programa que utilitza la UPV per a formalitzar una col·laboració qualificada, àmplia i duradora entre la universitat i les empreses. Serveixen per a potenciar les relacions de la universitat amb el seu entorn socioeconòmic i incrementen, amb la col·laboració de les empreses, l’oferta d’activitats, en diferents camps del coneixement, tant per a alumnat com professorat.