Home Destacats Alcoi celebra el Dia Mundial contra l’Obesitat Infantil amb una campanya de...

Alcoi celebra el Dia Mundial contra l’Obesitat Infantil amb una campanya de conscienciació

702
0
SHARE

Més d’un 16% de la població juvenil de qualsevol localitat té problemes de sobrepès. Un fet que a Alcoi vol aturar-se coincidint amb el Dia Mundial contra l’Obesitat Infantil que es celebra aquest dimarts 12 de novembre. La ciutat dels ponts ha llançat una campanya de conscienciació als centres escolars que inclou bones pautes d’alimentació i pràctica esportiva. Accions que es sumen a les campanyes d’alimentació que s’apliquen cada curs als centres educatius.

El conegut com a Primer Món, aquell que composen les principals economies del planeta, està, al menys parcialment, sobrealimentat. És una de les conclusions a les que s’arriba a tenor de les dades de sobrepès i obesitat que han eixit a la llum en una jornada en la que el món celebra el Dia Mundial contra aquesta ja quasi patologia endèmica dels països desenvolupats. Dia a dia, bona part dels seus ciutadans ingereixen molt més aliment del que necessiten, factor en el que també influeixen pautes de comportament alimentari i d’exercici físic.

A nivell nacional, per damunt del 9,2% de joves entre 2 i 17 anys pateixen obesitat, mentre que en el cas del sobrepès eixe percentatge arriba al 16,4%. Un fet que no passa desapercebut per als metges, que llancen una alerta en quant a la salut futura de la població. L’Ajuntament d’Alcoi ha agafat el guant ja ha llançat una campanya per a conscienciar al propis escolars i als seua pares de la necessitat d’estar correctament alimentats. I no sols això, sinó també dels beneficis de la pràctica esportiva per a la seua salut, tant la immediata com, especialment, la futura.

La campanya serà visible durant la jornada d’aquest dimarts i les següents als centres educatius alcoians, les instal·lacions municipals i les xarxes socials de l’Ajuntament. Tot amb cartelleria amb la que es tracta de fer veure als menors que el sobrepès és nociu per a la salut. Frases com ‘Menja fruites i verdures cada dia’, ‘Evita el sedentarisme’ o ‘No passes molt temps davant la pantalla’ formen part d’aquesta campanya amb la que l’administració alcoiana tracta de, com a mínim, reduir la xifra de joves obesos a la ciutat. Tot a una campanya que també es suma a les de cada centre educatiu, que pot acollir-se a diferents programes de menjar saludable per als alumnes.

L’esport, a banda de la conscienciació, és altra de les potes sobre les que es fonamenta la salut dels joves, pel que també s’aposta per ell.