Home Destacats Onil indemnitzarà a 5 ex regidors entre 2007 i 2011 per processos...

Onil indemnitzarà a 5 ex regidors entre 2007 i 2011 per processos judicials amb 14.800 euros

3173
0
SHARE

L’Ajuntament d’Onil, i per tant els seus veïns, hauran de fer-se càrrec de la indemnització que l’ex Alcaldessa Elisa Ribera i 4 regidors més del PP han demanat per a cobrir les despeses de la seua defensa judicial. La xifra ascendeix a més de 14.800 euros en concepte de despeses per defensar-se contra l’acusació de malversació per pagaments a l’arquitecte municipal en 2010 i 2011. Una denuncia que va partir de les ex regidores de Compromís, EU i no adscrita en la passada legislatura i que ha sigut arxivada.

L’actual legislació i els reglaments de funcionament dels organismes públics, ajuntaments inclosos, comprenen la possibilitat per als càrrecs polítics de ser indemnitzats amb fons públics si han hagut de pagar procediments judicials dels que han resultat il·lesos. Es tracta d’una funcionalitat que compensa en certa forma als polítics que han sigut investigats judicialment però que no han incorrit en cap responsabilitat penal. Fet que sol produir-se quan es produeixen denúncies en l’àmbit municipal que són posteriorment arxivades.

Un d’aquests casos es va produir en Onil al 2017, quan les llavors regidores municipals de Compromís, EU i una no adscrita van denunciar a l’ex Alcaldessa Elisa Ribera, i a 4 dels seus regidors, tots del PP. Segons el document, les tres ex regidores van detectar presumptes pagaments il·legals a l’arquitecte municipal per valor de poc menys de 10.000 euros. El procediment judicial posterior, dut a terme per la Fiscalia d’Alcoi, i en el qual es va personar l’Ajuntament colivenc, va establir que l’ex primera edil i 4 dels seus regidors no van cometre cap delicte amb diners públics. L’ens judicial no va poder connectar els fets amb les tipologies penals incoades.

Ara, els 5 investigats han reclamat a l’Ajuntament les indemnitzacions a les quals tenen dret, que ascendeixen a 14.816 euros en concepte de despeses judicials particulars dels ex regidors. Un pagament que s’afrontarà amb fons municipals i que ha sigut aprovat en plenari amb els vots de PSPV i PP i l’abstenció d’Unides Podem.

Així les coses, hauran de ser els colivencs els que afronten al pagament de les defenses dels ex regidors investigats, que van ostentar càrrecs municipals entre 2007 i 2011. Un fet que respon exclusivament a la possibilitat que tenen aquests càrrecs de ser indemnitzats si es demostra que no han comès cap delicte, com ocorre en aquest cas. A dia de hui, cap dels regidors investigats o denunciants continua ostentant cap càrrec a l’Ajuntament d’Onil.