Inici Castalla La Policia Local de Castalla denuncia manca de personal i equipament

La Policia Local de Castalla denuncia manca de personal i equipament

830
0
COMPARTIR

Al llarg dels darrers anys està convertint-se quasi en norma que els cossos de la Policia Local a cadascuna de les poblacions de l’interior alacantí llancen queixes al voltant de la seua situació laboral. Ha ocorregut a Alcoi o Muro, per exemple, i ara és el cos de seguretat castellut el que posa el crit en el cel. De nou, la manca de recursos municipals destinats a aquest cos és l’arrel de les queixes.

Segons un escrit que el sindicat de funcionaris SEP-CV ha deixat en registre d’entrada de l’Ajuntament de Castalla, les condicions en que treballa el cos deixen molt que desitjar. La primera queixa és la manca de personal, que no permet, per exemple, cobrir els dos efectius necessaris per torn per a prestar el servei de seguretat ciutadana durant les 24 hores i els 365 dies de l’any.

Però la principal demanda dels agents castelluts es refereix al material amb que treballen. Lamenten que la manca d’inversions municipals en aquest sentit causa que els policies de la població operen, denuncien, amb sols una part de l’equipament necessari. Així, lamenten que no tenen etilòmetres en condicions, ni tampoc test de drogues amb els que poder dur a terme els controls de trànsit.

Així mateix, les manques de material també afecten als sonòmetres o als jupetins antibales, tots antiquats. Tampoc tenen les condicions necessàries al magatzem municipal per a albergar vehicles immobilitzats, que poden sen inclús retirats sense control. Per tot això, demanden voluntat política per a invertir en seguretat. Una demanda a la que també s’ha sumat el PP local, cap de l’oposició castelluda.