Home Alcoià Les comarques controlen la pèrdua d’habitants tot i encadenar 8 anys seguits...

Les comarques controlen la pèrdua d’habitants tot i encadenar 8 anys seguits perdent població

695
0
SHARE

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten 8 anys perdent habitants com a conseqüència de la situació econòmica i la manca d’oportunitats de futur. No obstant, en 2016 s’ha aturat la sangria de població, passant de pèrdues poblacionals properes als mil habitants a l’any a les 109 d’enguany. La part positiva és que diverses poblacions de la zona han recuperat població, invertint la tendència d’anys anteriors.

La crisi econòmica que porta una dècada llastrant l’economia a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha tingut conseqüències més enllà de la destrucció d’ocupació i el tancament d’empreses i negocis. La manca de possibilitats vitals, especialment a les poblacions més menudes d’aquestes comarques, porta anys provocant que les localitats interiors de la província d’Alacant  hagen vist reduïda la seua població. Un fet que suposa una de les principals preocupacions polítiques i socials a les comarques.

Amb l’estrena del nou any, l’Institut Nacional d’Estadística ha fet públic el padró d’habitants a tots els municipis espanyols. Un document que ha revelat dos dades contraposades a l’interior alacantí. D’una banda, el padró estableix una línia continuista en quant a la pèrdua de població que pateixen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, cosa que ve ocorrent des de fa 8 anys. Ara bé, el document també inclou una vessant positiva, com és el control d’eixa davallada poblacional, que ha passat dels 556 habitants menys en 2015 als 109 menys de 2016.

Les dades que mostra el padró de 2016 estableixen que la ciutat d’Alcoi és la que acapara la major part de la davallada d’habitants, amb 92 dels 109 veïns que perden les comarques que han deixat la capital. Tot i això, la situació és esperançadora, hagut compte que al llarg de la crisi, les comarques de l’interior d’Alacant han perdut vora 4.250 habitants, amb pics de més de mil habitant menys en 2012 i 2013. Són dades que deixen el total de població a la zona en 133.580 habitants.

Però no tot són dades negatives, ja que a poblacions com Ibi, Castalla, Cocentaina, Planes i Alcocer de Planes o Millena, la xifra de veïns ha augmentat respecte a l’any anterior. Un fet que podria marcar el camí a seguir per a aturar la sangria de pèrdua d’habitants a les comarques interiors alacantines.