Home Alcoi Alcoi, Cocentaina i Muro fan front comú per a reclamar solucions al...

Alcoi, Cocentaina i Muro fan front comú per a reclamar solucions al transport públic en bus a València

0
SHARE
Reunió d'ajuntaments i col·lectius socials a Cocentaina per a reivindicar un servei de transport públic digne.

Després del recent canvi en l’empresa adjudicatària de l’autobús Alcoi-València, el servei ha empitjorat notablement les seues condicions. És el que consideren des dels Ajuntaments d’Alcoi, Cocentaina i Muro. A més d’eliminar totes les parades que el transport efectuava a la ciutat de València, ha augmentat tant el  trajecte -ara l’autobús passa per Gandia- com la durada del viatge, la qual cosa suposa un empitjorament del servei.

L’Ajuntament de Cocentaina, amb l’objectiu de trobar una solució de la mà de la Generalitat, conformada pel PP i Vox, ha sol·licitat reunir-se amb Salomé Pradas, titular de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori. No obstant això, no ha rebut cap resposta.

D’altra banda, per tal de recollir les inquietuds i les exigències de la societat civil, es va convocar una reunió el dimecres 3 d’abril a les 17 hores al Centre Social Real Blanc de la capital del Comtat, a la qual assistiren representants de les localitats afectades i membres de les associacions i plataformes d’afectats.

Els representants polítics, després de la reunió, han adquirit el compromís d’elaborar conjuntament una proposta de millora per tal de presentar-la a la Generalitat. També esperen reunir-se de forma urgent amb l’empresa que està gestionant aquest servei per tal de traslladar-li les demandes de la ciutadania i obtenir una solució efectiva i immediata. Així mateix, continuaran intentant concertar una reunió amb la conselleria.

Insten a la mobilització social

Jordi Pla, Alcalde de Cocentaina, ha assegurat que “el transport públic és una prioritat per al nostre Ajuntament, i aquesta nova adjudicació en les connexions Alcoi-València no fa altra cosa que empitjorar les condicions dels usuaris en suprimir, per exemple, la parada de l’Hospital de la Fe. Tots els nostres intents per trobar una solució han rebut silenci com a resposta, que no fa altra cosa que demostrar la falta d’interés, el menyspreu i el maltractament que l’actual govern de la Generalitat té amb les nostres comarques. No obstant això, la via institucional no ha de ser l’única: la societat civil s’ha de mobilitzar als carrers i fer força per aconseguir un dret tan bàsic com és el del transport públic de qualitat. I en aquesta reivindicació, la ciutadania ens trobarà sempre al seu costat”.

Vicent Molina, Alcalde de Muro, ha explicat que “necessitem una major vertebració de la comarca amb la ciutat de València. Amb aquesta adjudicació la nostra comarca ix perdent i, per tant, és urgent que s’apliquen aquells canvis que demanda la ciutadania. No podem ser ciutadans de segona».

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat que “no es pot fer un canvi que afecta a
tantes persones sense informar a la ciutadania. Aquests canvis han generat malestar
entre gran part de persones usuàries per la falta d’informació, ja que les línies han canviat horaris i parades d’un dia a l’altre. A més, també hem de saber que passarà a partir quan comencen les obres de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva, ja que Renfe posarà autobusos i caldrà coordinar el servei”.