Home Alcoi El Consistori denuncia l’eliminació de parades en la línia de bus Alcoi-València...

El Consistori denuncia l’eliminació de parades en la línia de bus Alcoi-València i demana una reunió urgent amb Transports

0
SHARE
L'Estació d'Autobusos d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha demanat una reunió urgent amb la Direcció General de Transports i Logística de la Generalitat Valenciana per a parlar sobre la línia d’autobús Alcoi-València i l’ús de l’Estació d’Autobusos alcoiana. Des de l’1 de febrer la línia d’autobús Alcoi-València és operada per l’empresa Alsa, nova empresa adjudicatària del servei que va licitar el Consell a través de l’esmentada direcció general.

Aquest canvi ha suposat, afirmen des del Consistori alcoià, “malestar” entre les persones usuàries per la falta d’informació, ja que les línies han canviat horaris i parades. A més, el comunicat municipal assegura que aquestes modificacions han fet perdre els abonaments adquirits per a diversos viatges a alguns usuaris. Aquest servei de bus és, a dia de hui, més ràpid que la línia fèrria entre les dos ciutats, que està pendent dels treballs de millora ja aprovats.

Eliminació de parades

El nou servei té una parada en l’Estació d’Autobusos d’Alcoi. Anteriorment, començava des del carrer Els Alçamora i feia diverses parades per la ciutat. També ha eliminat a València -lamenta el comunicat- diverses parades que utilitzava la gent per a anar a rebre tractaments a l’Hospital La Fé o anar al centre de la ciutat.

La reunió va ser sol·licitada fa unes setmanes, i encara no s’ha obtingut resposta. Ara amb la problemàtica sorgida, s’ha demanat de manera urgent. La reunió s’ha sol·licitat per demanar que s’amplie la informació sobre el servei, resoldre els dubtes sobre els abonaments i també per requerir que l’empresa que fa ús de l’estació pague a l’Ajuntament d’Alcoi el corresponent cànon pel seu ús.

Cocentaina es suma a la protesta

Per la seua banda, l’Ajuntament de Cocentaina també s’ha sumat a aquesta protesta argumentant que els seus veïns es veuran perjudicats tant per l’eliminació de parades com per la reducció d’horaris i freqüències. Un dels principals punts negatius de la nova contracta del transport en bus a la Comunitat Valenciana, consideren, és l’eliminació de la parada a l’Hospital La Fe de la capital regional.