Home Destacats Smurfit Kappa invertirà 54M€ per a duplicar capacitat productiva i nombre de...

Smurfit Kappa invertirà 54M€ per a duplicar capacitat productiva i nombre de treballadors a Ibi

0
SHARE

La Consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha visitat aquest divendres la seu de l’empresa Smurfit Kappa Bag-in-Box a Ibi després de l’anunci de l’empresa de reinvertir 54 milions d’euros en aquesta planta. “És una gran satisfacció conèixer de primera mà els innovadors sistemes de producció i els plans d’expansió a la Comunitat Valenciana d’una multinacional líder en la fabricació d’embalatges de cartró ondulat al món”, ha indicat Montes.

La consellera ha afegit, a més, que es tracta d'”una empresa que segueix apostant per la Comunitat Valenciana, on compta amb diverses seus i on realitzarà una important reinversió amb l’objectiu de doblar-ne la producció i el capital humà”.

La inversió de 54 milions d’euros a la planta d’Ibi permetrà doblar la seva capacitat productiva amb una ampliació de la superfície de 20.000 metres quadrats a 40.000, així com la contractació de persones, que passaran de 250 empleats a prop de 500 als propers quatre anys.

En les seues declaracions als mitjans de comunicació, Montes ha ressaltat la importància de donar visibilitat a les empreses situades a la Comunitat Valenciana, “on som capaços de ser líders mundials”, com és el cas de Smufit Kappa amb el sistema Bag-in- Box fabricat a Ibi.

Nuria Montes ha reiterat el “total suport” del Govern valencià a aquest projecte i ha assenyalat la reducció burocràtica com una de les matèries en què es pot recolzar aquesta empresa. “El Pla Simplifica que posarà en marxa Carlos Mazón serà interessantíssim per poder continuar amb la producció industrial i millorar a més els processos”, ha indicat.

A més, entre els reptes que planteja el desenvolupament de projectes capdavanters a la regió, Montes ha assenyalat la importància d’invertir en l’especialització de capital humà, amb l’objectiu de comptar amb personal suficientment format i preparat per incorporar-se a aquests processos productius.

Aposta per la sostenibilitat

La consellera també ha ressaltat l’aposta d’aquesta empresa per la sostenibilitat i la innovació constants. “Aquest equip de treball va saber veure fa molts anys la necessitat d’apostar per la sostenibilitat amb la reducció de plàstics i per això van virar el seu procés productiu cap al que seria el futur, que ja és el present”.

La reinversió a la planta d’Ibi està destinada a enfortir la sostenibilitat tant de les operacions de la planta com del seu portfoli de productes, amb sistemes millorats de gestió de residus i estalvis significatius en el consum d’energia. Una aposta que ha posicionat la Comunitat Valenciana com un referent de la sostenibilitat en embalatge i packaging a nivell espanyol i europeu.

Orígens Smurfit Kappa

D’origen irlandès, Smurfit Kappa va començar el seu camí el 1934 per establir-se l’any 1998 als Estats Units. Gran part del seu èxit és degut al seu exclusiu sistema de producció integrada, basat en l’abastament de matèries primeres dels seus propis boscos i en la inversió constant en plantes de reciclatge per a l’obtenció de fibra recuperada.

El 2005, Jefferson Smurfit es va fusionar amb Kappa Packaging, una companyia amb seu als Països Baixos fundada el 1974, fins aleshores el fabricant més gran d’Europa d’embalatge de cartró i cartró ondulat, per formar Smurfit Kappa. L’empresa segueix creixent i compta amb més de 47.000 empleats en 350 plantes de producció situades a 36 països i una facturació d’11.3 bilions d’euros. La seva seu central es troba a Dublín i compta amb seus regionals a Amsterdam i Miami.