Home Alcoi Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent...

Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros

738
0
SHARE

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

 

Amb cada exercici anual, els gestors de cada ajuntament han de fer els deures per a configurar el pressupost municipal de cada localitat, el document que regeix l’acció del consistori al llarg de l’any. No obstant, una vegada tancat l’exercici corrent, cal revisar que l’aplicació de les quantitats que establia el document siga l’adequat per a estimar el grau d’aplicació de les polítiques municipals previstes en cada departament. En el cas de la ciutat d’Alcoi, l’Ajuntament ha presentat hui la liquidació del pressupost corresponent a l’any 2017.

Segons les dades revelades per la Regidoria d’Hisenda, el pressupost de 2017 ha sigut aplicat fins al 90% a la ciutat dels ponts, percentatge que es redueix al 73% si es conten les inversions. L’aplicació del document i la gestió dels socialistes alcoians ha deixat un resultat positiu als comptes de més de 2 milions d’euros, tot i que el romanent únicament és de 38.000 euros positius. Aquestes xifres deixen el deute alcoià en els nivells més baixos de la seua història, ubicant-se en el 45% i amb un termini de pagament de proveïdors de només 5 dies.

A pesar de les dades positives que destapa la liquidació pressupostària d’Alcoi en 2017, l’Ajuntament ha incomplert la regla de despesa imposada pel ministre Montoro. Una norma considerada injusta per bona part dels ajuntaments, especialment aquells que es troben sanejats, com és, defenen, el cas d’Alcoi. Un fet que obligarà a portar al proper plenari una modificació que dedique 1,5 milions d’euros del pressupost d’enguany a pal·liar eixa situació, tenint en compte que l’equip de govern ja preveia un desviament i va reservar 2 milions d’euros a tal efecte, provinents de la partida de Personal.

L’objectiu de l’equip de govern és, afirmen, deixar l’Ajuntament d’Alcoi en òptimes condicions per a que les properes corporacions puguen desenvolupar la seua tasca sense endeutaments heretats.