Home Alcoi Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i...

Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes

0
SHARE

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

 

El col·lectiu de la Tercera Edat continua amb les mobilitzacions a tota Espanya per a reclamar al govern central mesures que deixen d’empobrir sistemàticament als pensionistes. A dia de hui, les pensions mitjanes estan per davall del salari mínim interprofessional, situació que, afegida als esforços que durant la crisi econòmica estant tenint que fer els majors per a ajudar a les seues famílies, fan que la seua situació econòmica també siga insostenible. És la veu que ressona des de fa setmanes als carrers, també de nou a localitats com Alcoi i Onil.

Totes dos havien convocat per a aquest passat cap de setmana noves concentracions per a fer palès al govern central el malestar del col·lectiu. La principal de les protestes ha tingut lloc a la ciutat d’Alcoi, on de nou la coneguda com a Bandeja de la Plaça d’Espanya ha albergat a vora 2.000 persones, entre jubilats i joves, segons dades de la Coordinadora en Defensa de les Pensions. Missatges relatius a la doble vara de mesurar dels polítics, crítiques a les crides governamentals a privatitzar les pensions i un llarg etcètera han sigut les consignes escoltades.

Els pensionistes defenen altra tesi per a fer partícip a la resta de la societat de les seus protestes, com és el fet de que tota persona, per lògica i pel pas temps, acabarà sent també pensionista. Defenen que, si no s’aturen les mesures del govern del PP en aquest sentit, no hi haurà possibilitat de garantir les pensions en el futur. És per això pel que afirmen que continuaran la seua lluita fins que l’executiu de Rajoy ature les mesures que empobreixen, afirmen, als pensionistes.

Per la seua banda, desenes de persones s’han congregat de nou front a l’Ajuntament d’Onil per a fer més visible la veu dels jubilats, un dels majors sectors poblacionals espanyols.