Home Alcoi La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní...

La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig

0
SHARE

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

 

El conflicte al si de la Policia Local d’Alcoi continua actiu a pesar dels intents per a apropar postures duts a terme des de l’Ajuntament arrel de les demandes que reclama el cos per a millorar la seua situació. Els agents reclamen millores en les seues condicions laborals i econòmiques, que tenen a veure amb el material que utilitzen en les seues patrulles i els torns als que fan front. Unes reivindicacions que han portat el conflicte als plenaris de la capital de l’Alcoià, on la Policia Local ha demanat dimissions dels regidors implicats en la seua gestió.

La passada setmana, l’equip de govern socialista va oferir millores, tant d’equipament com de torns i retribucions, per als integrants del cos valorades en més de 200.000 euros. No obstant, les 4 plataformes sindicals representades a la Policia Local han rebutjat l’oferta del Consistori argumentant que l’augment de la inversió en el cos no es tal, pel que han demanat la convocatòria de la Mesa de Negociació. Segons els sindicats policials, no hi ha hagut resposta per part de l’administració local, pel que han anunciat que continuaran amb les protestes en els propers mesos. A més, també han reclamat de nou la dimissió dels regidors de Personal i Seguretat, Alberto Belda i Raül Llopis, als que qualifiquen de poc oberts a la negociació.

Altre dels temes que més controvèrsia ha creat contra les iniciatives municipals és la creació del cens d’ADN per a detectar als propietaris de gossos que no complisquen l’ordenança d’higiene urbana. La manca d’informació i de campanyes de conscienciació ha desembocat en el naixement d’una plataforma, ara convertida en associació, per a aturar aquesta iniciativa. Finalment, l’Ajuntament ha accedit a proposar una moratòria a la norma, que establia que a partir de l’1 de juny seria obligatori tindre censats als gossos de la ciutat. La mesura retardarà la posada en marxa del cens fins passades les eleccions municipals i autonòmiques del 2019, moment fins el qual l’Ajuntament posarà en marxa les campanyes informatives que reivindica l’Associació Alcoi en Defensa dels Animals. La decisió ha sigut presa durant la reunió de l’Observatori per a la Protecció dels Animals d’Alcoi duta a terme aquest dimecres.