Home Alcoi Alcoi construirà un mausoleu en nom del difunt cantant Camilo Sesto

Alcoi construirà un mausoleu en nom del difunt cantant Camilo Sesto

352
0
SHARE
Visita al cementeri per la presentació del projecte del mausoleu
Visita al cementeri per la presentació del projecte del mausoleu
Els representants legals de Camilo Miguel Blanes Ornelas, fill del cantant Camilo Sesto, juntament amb l’arquitecte encarregat de la realització del mausoleu, Miguel Botella Ruiz Castillo, s’han reunit amb l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el vicealcalde, Jordi Martínez, el Regidor de Cultura, Raül Llopis i al personal tècnic de distints departaments de l’Ajuntament per mostrar-los el projecte i fer-los partícips de la maqueta del futur monument en memòria a Camilo Sesto.

Donada la transcendència mediàtica del difunt cantant i la singularitat del cementeri municipal, el projecte haurà de ser aprovat amb els informes previs per l’òrgan municipal competent. Aquest és el procediment del reglament del cementeri municipal ‘Sant Antoni Abat’, una vegada concedida la parcel·la.

El finançament del disseny i construcció del panteó-mausoleu, així com el manteniment del monument, estará a càrrec de Camilo Miguel Blanes Ornelas, mentre que el manteniment de l’espai exterior serà assumit pel personal municipal del cementeri. A més, l’acord especifica que l’obra ha d’estar acabada abans de dos anys.

La transcendència de Camilo Sesto

Camilo Sesto ha sigut una de les figures més representatives de tota la història recent de Alcoi. La seua trajectòria ha sigut mereixedora de la concessió de la Medalla d’Or i del seu nomenament com a Fill Predilecte de la ciutat mitjançant acord del Ple de l’Ajuntament el 9 de novembre de 2016, a més del canvi de denominació de l’espai públic ‘Avinguda L’Alameda’ a ‘Alameda Camilo Sesto’ per part de la Junta de Govern Local. El cantant alcoià va morir el 8 de setembre de 2019 i està enterrat en el cementeri de la ciutat amb els seus pares.

“Tenim un contacte fluid amb la família de Camilo Sesto, estem seguint els passos que marca el procediment per poder començar l’obra tan prompte com siga possible i complir les voluntats de Camilo Sesto. També volem mantenir una reunió amb el seu Club de Fans, que estan fent una gran labor, per presentar-los el projecte del mauseleu“, ha destacat el Regidor de Cultura, Raül Llopis.