Home Castalla Castalla reactiva les jornades medievals teatralitzades per a incentivar el turisme de...

Castalla reactiva les jornades medievals teatralitzades per a incentivar el turisme de la localitat

441
0
SHARE
Com venia sent costum cada any fins a l’arribada de la pandèmia, l’Ajuntament de Castalla ha organitzat unes jornades medievals teatralitzades al castell amb la intenció d’afavorir el turisme de la localitat. Les jornades tindran lloc els dies 1, 2 i 3 de juliol amb uns horaris de divendres i dissabte entre 19:00 i les 23:00 i diumenge de 10:00 a 14:00.

Aquesta activitat comptarà amb actes com la lluita de cavallers, balls, alquímia i música. Els protagonistes aniran disfressats de l’època i qualsevol persona que vulga podrà participar i anar disfressat també. A més, per als més xicotets hi haurà un obsequi.

Maite Gimeno, Concejala de Turisme de Castalla, ha afirmat que “cada any fins a la pandèmia féiem les visites teatralitzades, però enguany volíem anar més enllà i fer la sensació de tornar a l’edat mitjana, perquè és l’endrocràcia del Castell i li dona valor”. Així mateix agraeix al Centre d’Interpretació Turístic que s’encarrega de realitzar altres esdeveniments.

Castalla s’endinsa a l’Edat Mitjana

“Castalla compta amb un conjunt patrimonial, que comença a l’ermita, per això a la pujada al castell hi haurà un servei d’hostaleria a la zona de ‘El Calvari’ amb el motiu d’ambientar la vila en clau medieval” ha afirmat Andrés Ruiz, Tècnic de Turisme. La taverna medieval situada al castell estarà al càrrec de ‘La Cuina de Kike i Cuca’.

Els passes de visita tindran una duració aproximada d’una hora, un preu de 3 € per persona, encara que els menors de tretze anys disposaran d’entrada gratuïta, i englobarà entre trenta i cinquanta persones. L’aforament de visites controlat per a evitar aglomeracions i serà dut a terme pels conserges, tècnics i administratius de turisme.

No obstant això, aquest control serà mínim, ja que quan un grup està dalt veient les lluites un altre es troba baix visitant la pujada amb casetes i expositors, per la qual cosa tot estarà controlat. Des de l’Ajuntament de Castalla conviden a tota la gent de la localitat i el voltant a visitar les jornades, però sobretot a gaudir d’aquests dies i de les seues visites.