Inici Alcoi Alcoi convoca 47 places públiques, 21 de les quals renovaran la Policia...

Alcoi convoca 47 places públiques, 21 de les quals renovaran la Policia Local

356
0
COMPARTIR

Entre la crisi econòmica i la Llei de Racionalització de la Despesa a les administracions públiques, la immensa majoria dels ajuntaments de l’interior alacantí porten anys sense poder contractar personal. Tot i que algunes contractacions sí estan permeses, l’índex de renovació de personal no és -en la majoria de casos- suficient per a abastir les tasques que ha d’afrontar el funcionariat municipal.

Enguany, l’Ajuntament d’Alcoi ha fet pública la major oferta de places públiques dels darrers anys. Es preveu contractar a 47 persones, 45 dels quals són per a personal funcionari. La majoria d’eixes places van orientades a abastir i renovar un servei que ha suposat un autèntic mal de cap per a l’equip de govern socialista alcoià. Seran 21 les places del nou personal a contractar les que vagen adreçades a la Policia Local.

Així, aquest cos incoroporarà -previsiblement- 16 agents, dos inspectors, un intendent i dos oficials. Després d’anys de relacions tenses entre el Consistori i el cos de seguretat local, aquestes contractacions podrien serenar l’ambient entre les dos parts. A ells cal sumar els 8 agents que ja s’han incoroporat provinents de l’oferta pública de places del 2017, i als que es sumen 6 més provinents de les contractacions de 2018.

Es tracta de la major oferta pública d’ocupació a la ciutat dels ponts dels darrers temps. Mentre a 2020 s’espera incorporar a l’administració alcoiana a 47 persones, aquesta xifra no ha passat de 39 en 2018, mentre que en anys com 2015 no va haver cap incorporació mitjançant aquest tipus d’ofertes.