Home Agres L’estació de tren d’Agres cau en terra víctima d’anys sense manteniment

L’estació de tren d’Agres cau en terra víctima d’anys sense manteniment

959
0
SHARE
L'estat de conservació d'algunes estacions de tren a l'interior deixa molt que desitjar.

Les comarques de l’Alcoià i l’Alt Vinalopó i les seues capitals -Alcoi i Villena- van tindre l’oportunitat en el passat d’estar interconnectades mitjançant el ferrocarril. Aquest mitjà de transport ha sigut una de les principals mancances de la muntanya alacantina durant les darreres dècades. En aquest lapse de temps pràcticament no s’ha dut a terme cap actuació per a millorar la connexió fèrria de l’interior alacantí amb els territoris limítrofs.

El traçat que recorria l’antiga línia Alcoi-Villena passar per la cara nord de la Mariola i localitats com Agres o Alfafara. Localitats amb pocs habitants però que compten amb una línia de tren que travessa els seus termes municipals i estacions on s’agafaven els combois. A hores d’ara, una d’eixes estacions, la d’Agres, és ja história després de no haver rebut cap manteniment durant més de mig segle.

L’Ajuntament d’Agres tenia intenció d’atorgar-li un ús turístic rural a una infraestructura que ha caigut en terra degut al seu mal estat. Aproximadament la meitat de l’estació no és ja més que enderrocs. Un fet que ha provocat les crítiques municipals cap a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) per la manca d’inversions en manteniment. El de l’estació d’Agres és un cas que podria repetir-se en altres poblacions de l’interior alacantí que tampoc han rebut cap inversió durant dècades en les seues infraestructures ferroviàries.