Home Alcoi Alcoi convoca la XV Marató de Donació de Sang i Medul·la pensant...

Alcoi convoca la XV Marató de Donació de Sang i Medul·la pensant en superar els 100 donants

1914
0
SHARE

Dissabte 5 és la data elegida per a que Alcoi mostre de nou la seua solidaritat salvant vides. Serà amb la XV edició del Marató de Donacions de Sang i Medul·la que acollirà el Complex Esportiu Eduardo Latorre. Fins ara, els alcoians han superat la xifra de 1.450 donacions des que es va encetar aquesta iniciativa. Enguany, l’objectiu és superar, com ve ocorrent darrerament, les 100 donacions. Cada dia es necessiten 250 unitats de plasma a tota la província.

Els accidents, les patologies relacionades amb la sang, els transplantaments, les operacions quirúrgiques, el tractament del càncer… totes són accions que necessiten d’existències de sang i plasma per a poder garantir el seu èxit. Amb tantes intervencions sanitàries que requereixen de sang, un element que no es pot fabricar, no és d’estranyar que la demanda diària de plasma siga relativament elevada. Tant és així que, només a la província d’Alacant, són necessàries 250 unitats diàries per a poder donar resposta a les necessitats del sistema sanitari.

Motes poblacions de l’interior alacantí, i molts dels seus veïns, han sigut reconegudes com a exemples en la donació de sang. La campanya viatja itinerant per les diferents poblacions per a recaptar la sang que es requereix per a salvar vides als hospitals alacantins. Per això, Alcoi ha convocat la XV edició de la seu Marató de Donació de Sang i Medul·la, un esdeveniment amb el que tant l’Ajuntament de la ciutat dels ponts com el Centre de Transfusions d’Alacant pretenen superar les 100 donacions de les anteriors edicions.

L’esdeveniment tindrà lloc el proper dissabte 5 d’octubre al Complex Esportiu Eduardo Latorre de la capital de l’Alcoià, i a ell està convidada tota la població. En les edicions anteriors, la xifra de donants ha arribat a superar en total les 1.450, consolidant a la ciutat com un dels referents de la solidaritat i l’exercici de salvar vides a tota la província. La donació, que també inclou medul·la òssia, es durà a terme en dos torns, matí i vesprada, i per als donants hi haurà un refrigeri amb el que recuperar forces. Qualsevol persona entre 18 i 65 anys pot ser donant sempre que tinga bona salut i pese més de 50 quilos. A canvi, pot considerar-se un salvador de vides.