Home Alcoi Alcoi demanarà prop de 8,7M€ per a completar l’aportació municipal als projectes...

Alcoi demanarà prop de 8,7M€ per a completar l’aportació municipal als projectes locals amb Fons Europeus

0
SHARE
L'estàtua de Sant Jordi a La Rosaleda abans de l'inici de les obres.

L’Ajuntament d’Alcoi votarà en el Ple ordinari del mes d’agost, que es celebra el pròxim 14 de juliol, sol·licitar un préstec per un import de 8.655.000€, que es destinarà a finançar inversions contemplades en el pressupost municipal de 2023. La Regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, ha destacat que “aquesta ambiciosa operació financera és possible gràcies a que l’Ajuntament d’Alcoi compta amb uns bons resultats i una excel·lent xifra d’estalvi net, que la converteixen en una institució econòmicament sòlida i sanejada”.

Quasi la meitat del total del préstec -quatre milions d’euros- aniran destinats a la reforma de la plaça de La Rosaleda, obres que després de la revisió de preus ascendeixen a 4’8 milions d’euros. Recordem que l’Ajuntament està obligat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a retornar aquesta plaça al seu estat previ a les obres impulsades en 2001 pel govern del Partit Popular i a reposar la zona verda.

Altres inversions amb el préstec

Altres 2,8 milions d’euros s’invertiran en Rodes. En primer lloc, s’assegurarà el milió corresponent a l’aportació municipal per a construir l’edifici administratiu del carrer Tibi, projecte que també compta amb inversió de la Diputació d’Alacant i la Generalitat. En segon lloc, es dedicarà 1,8 milions d’euros a cobrir la part d’inversió de l’Ajuntament al parc tecnològic-sociocultural.

El préstec servirà també per a completar el finançament de tres grans projectes que es duran a terme amb fons europeus. Així, es destinaran 500.000 euros a les actuacions de rehabilitació de Font Dolça i Sagrat Cor, un projecte que en total suposa 9’2 milions d’euros d’ajudes europees. En eixe mateix sentit, s’aportaran 400.000 euros al projecte de renaturalització Alcoi BioUp, amb un import concedit de 3,5 milions en ajudes.

Una altra part ajudarà a completar amb 200.000 euros municipals el paquet d’ajudes per a la Zona de Baixes Emissions, que ja ascendeix a quatre milions d’euros en subvenció i que en aquesta nova fase preveu l’execució d’una plataforma única a l’entorn del CADA, les millores de l’accessibilitat al llit del riu o la reurbanització de l’accés Oest, és a dir, la connexió entre els barris de Batoi i Santa Rosa.

Aportació municipal als Fons Next Generation

D’aquesta manera, l’Ajuntament aportarà 1,1 milions (0,18%) dels 16,7 milions en ajudes dels fons europeus Next Generation que s’han rebut per a dur a terme només aquests tres projectes.  La resta del préstec contempla reserves per a diferents inversions, entre les quals destaquen els 300.000 euros per a la construcció del nou pavelló de gimnàstica artística.

A més, hi ha partides per a l’adquisició de terrenys en l’accés sud i La Riba (200.000 euros); per a adquisició d’immobles (275.000 euros); per a l’elaboració d’un pla especial de conservació i protecció del casc antic (80.000 euros); o per a la reforma del Centre Cultural Mario Silvestre (300.000 euros).