Home Alcoià La patronal FEDAC reclama als nous ajuntaments que lluiten per fer realitat...

La patronal FEDAC reclama als nous ajuntaments que lluiten per fer realitat el polígon mancomunat

464
0
SHARE
Un dels polígons industrials amb que compta la vila de Cocentaina,.

La Federació d’Empreses de les comarques de l’Alcoià i El Comtat -FEDAC- ha volgut felicitar amb un comunicat a les noves corporacions constituïdes a tots els municipis. La patronal es posa a disposició de les noves alcaldies i corporacions per col·laborar tant com sigui possible i sobretot per fer-los arribar les reivindicacions i necessitats del teixit productiu de les comarques.

Així, en primer lloc, FEDAC sol·licita de manera urgent la planificació de mesures concretes que afecten la creació de sòl industrial a la comarca i especialment a la ciutat d’Alcoi. És per això que la junta directiva considera necessari l’inici de la tramitació necessària per aconseguir un acord conjunt que permeti la construcció d’una àrea industrial mancomunada.

Prioritat: el polígon mancomuncat

Per descomptat, haurien de continuar les gestions per a la transformació dels polígons industrials a noves entitats de gestió i modernització a la comarca i buscar solucions viables perquè l’àrea industrial Alcoi Sud siga una realitat. Així ho manifesta el president de FEDAC, Natxo Gómez, que considera que “afrontem un nou moment polític i per tant, nous reptes que afecten les empreses. A les converses prèvies a les eleccions, els partits que conformen els nous governs municipals, PSPV i Compromís, van coincidir amb FEDAC en la necessitat de materialitzar un polígon mancomunat. Per cert, una reivindicació suggerida ja fa dues legislatures. Esperem que es pose en marxa com més ràpid millor”.

A més d’aquests assumptes vitals per al futur de l’economia de la comarca, des de FEDAC recorden que es va obtenir el compromís per part dels partits que governaran els propers 4 anys a la comarca de la construcció de la rotonda d’accés nord a Alcoi i que, una vegada estiga realitzada, resultarà primordial que comence a treballar-se a la dels Bombers, que serà el següent coll de botella en termes de trànsit rodat que caldrà afrontar.

FEDAC espera igualment que es reduisca la tramitació burocràtica a les empreses, tant als Ajuntaments com amb administracions de rang superior, així com la millora de les telecomunicacions a les zones rurals i municipis més menuts per a afavorir el teletreball i, per tant, lluitar contra el despoblament i potenciar el creixement del nombre de veïns en aquestes comarques.