Home Alcoi Alcoi dona inici a les votacions dels Pressupostos Participatius 2023 per incentivar...

Alcoi dona inici a les votacions dels Pressupostos Participatius 2023 per incentivar el procés democràtic amb la ciutadania

0
SHARE
Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.
Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.

Les votacions per als pressupostos participatius 2023 d’Alcoi ha començat aquest dilluns 28 de novembre de desembre i finalitzarà el pròxim diumenge 4 de desembre, de manera que els resultats s’anunciaran abans del 31 de desembre. Totes les propostes han passat per la valoració tècnica, administrativa i econòmica per part del personal tècnic dels diferents departaments de l’Ajuntament, així com han hagut de complir amb els criteris de viabilitat.

Els Pressupostos Participatius són un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant un procés democràtic en el qual la ciutadania decideix de manera directa a què es destina una part del pressupost municipal. Les propostes disponibles a votar poden ser consultades en aquest document, en total han superat aquestes valoracions 22 propostes d’inversió i 8 de despesa corrent. En les votacions es podrà votar un màxim de 5 propostes i dins d’aquestes, com a màxim 3 d’inversió.

La quantitat destinada en els Pressupostos Participatius per al 2022 és de 400.000 €, dels quals 320.000 € van destinats a propostes d’inversió i 80.000 € a propostes de despesa corrent en béns i serveis (projectes de sensibilització, activitats). La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, ha animat a participar a la ciutadania: “Ha arribat el moment que la gent puga expressar la seua opinió i decidir que proposades són prioritàries per a dur a terme”.