Home Alcoi Alcoi encetarà al carrer Sant Francesc les obres per a peatonalitzar i...

Alcoi encetarà al carrer Sant Francesc les obres per a peatonalitzar i recuperar el Centre

1254
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi encetarà al mes de setembre treballs per a reformar el carrer Sant Francesc, amb l’objectiu de recuperar el potencial comercial que va tindre antany. A més, aquests treballs poden ser la primera pedra del projecte per a fer peatonal part dels carrers del Centre, creant així un eix comercial per a vianants entre la zona verda de la Glorieta i la coneguda Plaça de Dins alcoiana.

Ja des de l’anterior legislatura, l’Ajuntament d’Alcoi, comandat pel PSPV, té entre els seus principals objectius comercials la recuperació del barri del Centre. Fa anys, aquesta zona era el cor de la ciutat, plegat de comerços i d’immobles llustrosos que li conferien un aspecte senyorial. A dia de hui, alguns d’eixos edificis es troben en un estat que requereix de treballs de rehabilitació, fet per al que existeixen ajudes. Una situació a la que ha conduit la fugida de veïns, cosa que també és aplicable al comerç, una vegada els vehicles van conquerir el carrer.

Precisament una de les principals línies d’actuació municipal per a recuperar el casc antic alcoià es centra en fer aquesta zona, de nou, amable i més accessible per als vianants. Per això, els integrants de la Mesa del Centre, creada precisament per a complir eixe objectiu i que compta amb els diferents actors afectats, ha decidit encetar treballs en aquest sentit. Els primers, que començaran al mes de setembre, es centren en l’eliminació de les voreres al carrer Sant Francesc. Un fet que requerirà de l’aprovació del plenari per a una modificació de crèdit de 400.000 euros, amb els que re urbanitzar aquest carrer, antany un dels eixos comercials de la ciutat. Al tractar-se d’una decisió consensuada en la Mesa del Centre, l’equip de govern confia en la seua aprovació, que podria dur-se a terme a finals de mes.

Els treballs a Sant Francesc són el primer pas d’una actuació molt més global al casc antic alcoià, que té com a finalitat crear un eix comercial per a vianants entre la Glorieta i la Plaça de Dins. La idea municipal és que els treballs desemboquen en la peatonalització dels carrers que envolten la Glorieta, com les Places Ramón i Cajal i la de la Creu Roja, el propi carrer Sant Francesc o el de Sant Domènec. Tots aquests treballs es fonamentaran en les premisses de la Smart City, buscant a més de fer el Centre més amable a les persones, també lluitar contra diferents paràmetres de contaminació, com el soroll o els gasos contaminants.