Home Alcoi Alcoi es situa com a banc de proves en innovació divulgant el...

Alcoi es situa com a banc de proves en innovació divulgant el primer ‘sandbox’ de la Comunitat Valenciana a Madrid

399
0
SHARE
Toni Francés intervé durant el fòrum celebrat a Madrid.

Aquesta iniciativa estableix les condicions perquè qualsevol empresa tecnològica puga provar les seues solucions en tot el terme municipal.

L’Ajuntament d’Alcoi ha participat aquest dijous, 16 de febrer, en les Winter Urban Camp, unes jornades d’especialització en transformació urbana organitzades per l’empresa TechFriendly, que se celebren en el Cercle de Belles Arts de Madrid. En concret, l’Alcalde, Toni Francés, ha presentat en una taula redona el procés d’implantació a la ciutat del seu sandbox, el primer de la Comunitat Valenciana i un dels primers de tota Espanya.

Els sandbox són entorns físics o virtuals que proporcionen les condicions legals i tècniques necessàries perquè empreses i emprenedors puguen testar els seus productes innovadors. Alcoi ja ha aprovat les bases reguladores i el conveni marc necessaris per a desenvolupar el seu sandbox urbà, caracteritzat per abastar a tot el terme municipal i convertir-lo en un laboratori d’innovació. També per acceptar propostes relacionades amb qualsevol àmbit en el qual existisca un desafiament urbà específic, des de la mobilitat i l’energia a la gestió de residus, la seguretat o la salut.

Junt amb Toni Francés han participat en aquesta taula redona la cap de Gabinet de la Secretaria General d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, Elisa Rivera; el Regidor d’Innovació i Emprenedoria de l’Ajuntament de Madrid, Ángel Niño; i el cap de Servei d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Fermín Cerezo

Valor afegit per a Rodes

Segons ha subratllat Francés, “aquest sandbox converteix a Alcoi en una ciutat intel·ligent de referència i en un espai altament atractiu per a les empreses tecnològiques, conferint un valor afegit a l’oferta del parc tecnològic de Rodes, ja que qualsevol que s’instal·le allí comptarà no sols amb un espai d’innovació, suport i serveis tecnològics, sinó també amb l’oportunitat de desenvolupar els seus projectes d’innovació en tot el terme municipal”.

El sandbox de l’Ajuntament d’Alcoi està emmarcat dins del projecte per a l’Impuls i la gestió de la Compra Pública Innovadora (CPI), dins del marc estratègic de l’Agenda Urbana, subvencionat per la Agència Valenciana de la Innovació (AVI) amb 192.000 euros.