Home Destacats Ibi reta a veïns i visitants a conèixer els paratges que l’envolten...

Ibi reta a veïns i visitants a conèixer els paratges que l’envolten omplint el carnet de les ‘Rutes màgiques’ 2023

0
SHARE
Imatge d'arxiu d'una de les 'Rutes màgiques' pels voltants d'Ibi.

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi, juntament amb l’Estació Biològica de Torretes, ha presentat la programació de ‘Rutes màgiques pels paratges d’Ibi 2023′. Un passeig pels voltants de la població que podran gaudir grans i menuts durant tot l’any, amb un nivell de dificultat mitjana. Qui vullga podrà disposar del carnet per anar cunyant-lo a cada ruta i complir el repte de fer-les totes o les màximes possibles.

La primera tindrà lloc el 4 de març, amb sortida amb cotxe a les 9.00h des de l’Ajuntament d’Ibi, al Paratge del Nevador i Pla del Simarro. També al març, el dia 25, es realitzarà la sortida al ‘Paratge de la sevillana i els Cabeçols’, a les 9.00h, amb sortida amb cotxe des del Consistori. El Paratge del Salviar i Puntal dels Cremats es podrà recórrer el 6 de maig, amb sortida amb cotxe des de l’Ajuntament, a les 9.00h. I qui vulgui conèixer ‘La carrilà de la serp. Centre Històric d’Ibi’, tindrà la seva oportunitat el 3 de juny, des de la plaça de la Palla, a les 11.00h.

Saltant els mesos de més calor, setembre començarà de nou amb les rutes visitant, el dia 30, el Paratge de l’Alcaid i Penyeta l’Àguila, amb sortida amb cotxe des de l’Ajuntament, a les 9.00h. El 21 d’octubre, des del Museu de la Biodiversitat, a les 9.00h, es sortirà cap al Paratge de Fernova i Serra Grossa; i el 25 de novembre, des del Consistori, amb cotxe, la ruta a visitar seràParatge de la voltorera i Racó de les Rates’.

Sense inscripció prèvia

Finalment, el 24 de desembre, es realitzarà una pujada a la Teixereta i Serrallo, des del Museu de la Biodiversitat. Les visites no necessiten inscripció i n’hi haurà prou amb les ganes de visitar i gaudir del meravellós entorn del que està envoltada la vila joguetera, no només observant-ho sinó també coneixent-ho amb més profunditat.