Home Alcoi Alcoi és una de les 3 úniques ciutats espanyoles que rebrà assessorament...

Alcoi és una de les 3 úniques ciutats espanyoles que rebrà assessorament europeu en Smart City

649
0
SHARE

Alcoi ha resultat elegida com a una de les 3 úniques ciutats espanyoles que rebrà assessorament europeu gratuït en tot allò relacionat amb l’Smart City. Durant 18 mesos, la ciutat dels ponts tindrà presència en fòrums europeus per a transformar-se en torn a conceptes com la sostenibilitat o la tecnologia.

Alcoi ha fet de la seua transformació cap a un nou model de ciutat una de les banderes de la seua gestió. Al llarg de les dos darreres legislatures, conceptes com la transformació digital, l’urbanisme sostenible, l’aplicació de les noves tecnologies a totes les vessants de la vida urbana, la sostenibilitat o la transformació del model econòmic han estat cada vegada més a l’ordre del dia a la capital de l’Alcoià. A més, a la població es convoquen esdeveniments en l’àmbit de l’Smart City, el concepte que abandera aquest canvi de gestió urbana.

Europa ha assolit que, a Espanya, Alcoi és una de les poblacions que més fort ha apostat per aplicar els conceptes smart, un fet que ha detonat que la ciutat dels ponts siga una de les tres úniques localitats espanyoles que rebrà assessorament en aquesta matèria. Així ho ha seleccionat el programa Reptes de les Ciutats Digitals llançat des de instàncies comunitàries. Solament Granada i Algesires rebran, com Alcoi, assessorament per part d’experts comunitaris i de forma totalment gratuïta a l’hora d’implantar més paràmetres relacionats amb la transformació digital.

Aquest fet ha sigut molt ben rebut a l’Ajuntament alcoià, hagut compte de que fins a 92 ciutats de tota Europa optaven a rebre-lo per a transformar-se en ciutats Smart. D’elles, només 15 han sigut seleccionades, inclosa Alcoi, per a un programa que comença a mitjans de maig amb una trobada a Brussel·les, en la que participarà una delegació alcoiana encapçalada per representants del consistori i dels ens econòmics de la ciutat. El programa comunitari facilitarà, a més, un major flux de dades entre ciutats europees que comparteixen projecte de transformació digital.

L’assessorament es durà a terme durant els propers 18 mesos, lapse de temps durant el qual s’aplicarà el programa, per part d’experts comunitaris en la matèria, que assessoraran als tècnics municipals. Alcoi tindrà presència així en diferents plataformes comunitàries relacionades amb el concepte Smart City, que tracta de millorar la vida dels ciutadans en basant-se en conceptes com la sostenibilitat i la tecnologia.