Home Alcoià El Diumenge de Rams enceta les processons de la Setmana Santa a...

El Diumenge de Rams enceta les processons de la Setmana Santa a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

914
0
SHARE

La Setmana Santa ha donat ja el tret d’eixida a totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on aquest diumenge les palmes han eixit al carrer per a celebrar el Diumenge de Rams. Desenes de persones han acompanyat a la coneguda com a ‘burreta’ que recorda l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, l’esdeveniment que dona origen a la Setmana Santa, a totes les localitats de l’interior alacantí.

Les comarques de l’interior de la província d’Alacant afronten des d’aquest passat cap de setmana les dades més importants de l’any per als creients de la religió cristiana: la Setmana Santa. Durant les jornades que transcorren entre aquest passat diumenge 25 i el proper dilluns 2 d’abril, les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’omplin de processons, imatges sagrades, silenci i devoció per a commemorar la passió i mort de Jesucrist i la seua resurrecció, segons resen les sagrades escriptures de la religió catòlica.

La benedicció de palmes ha encetat una jornada en la que els fidels de totes les localitats de l’interior alacantí comencen a gaudir amb manifestacions de fe que trauen al carrer autèntiques obres d’art en forma d’imatges. És el cas d’Alcoi, on s’ha produït la processó de la burreta que enceta les activitats de la Setmana Santa a la ciutat dels ponts, i que enguany ha comptat amb una elevada participació de veïns a la Glorieta. Ja de nit, el Natzarè i la Mare de Deu dels Dolors escenificaven el seu acomiadament al cantó del Pinyó.

Les palmes acompanyant a la coneguda com a ‘burreta’ sobre la que Jesucrist va recórrer Jerusalem també han eixit al carrer en Ibi, on la comunitat andalusa està fent créixer ràpidament la Setmana Santa com a una de les festivitats a destacar en la població. Desenes de veïns han participat en la processó, que enceta el cicle sacre de la Setmana Santa, amb una intensa programació d’esdeveniments relacionats amb la religió.

Cadascuna de les poblacions interiors de la província d’Alacant celebra durant tota la setmana diferents actes relacionats amb la fe, la devoció i el sentiment, en el marc d’una Setmana Santa que suposa una de les dates més importants del cristianisme.