Home Alcoi Un disseny novador i un inusitat ressò marquen la presentació de la...

Un disseny novador i un inusitat ressò marquen la presentació de la Revista de Festes d’Alcoi

0
SHARE

La Revista de Festes d’Alcoi ja està a l’abast de tots els alcoians després d’haver sigut presentada amb importants novetats. La primera és que ha sigut presentada de forma separada al cartell, pel que ha tingut molt més ressò. La segon és que les futures revistes tindran caràcter científic i edició digital, gràcies a la implicació d’agents universitaris, que han assistit a la presentació al Cercle Industrial.

La Festa d’Alcoi està ja en girar el cantó, i això a la ciutat dels ponts suposa que les properes setmanes van a estar plenes d’esdeveniments que criden als Moros i Cristians més coneguts arreu del món. El calendari, de fet, ja està ple de dies amb esdeveniments festers, que pràcticament tindran lloc a diari durant el mes d’abril i fins l’arribada de la Trilogia Festera alcoiana, que enguany torna a les seues dates tradicionals: 22, 23 i 24 d’abril. Però els esdeveniments festers han començat amb una novetat relativa al document que recull tot allò relacionat amb la Festa.

Es tracta de la presentació de la Revista de Festes, el volum que cada any narra allò ocorregut en els Moros i Cristians, tant amb texts com amb imatges. La presentació d’aquest llibre mític per als alcoians ha tingut lloc en la vesprada d’aquest dijous al Cercle Industrial d’Alcoi, dins d’un esdeveniment que, per primera vegada en la història, s’ha dut a terme de forma separada respecte al descobriment del cartell anunciador de les Festes. Aquest fet ha provocat una major assistència de públic a un esdeveniment que enceta la recta final per als festejos alcoians.

La major ovació de la nit ha sigut per a l’autor de la portada de la revista, el dissenyador Ignacio Domènech, que ha elegit una infografia que baralla imatge i text per a representar a les 28 filaes que participen dels Moros i Cristians alcoians. Tot en una presentació que ha comptat amb una xerrada al voltant del patrimoni cultural i tradicional i els efectes positius que pot tenir en el turisme.

Una de les voluntats de l’ASJ amb la Revista és convertir-la en un document científic de referència en l’àmbit de la cultura i les tradicions, pel que han encetat una col·laboració amb la UMH d’Elx per a crear una edició digital per al document.