Home Alcoi Alcoi fa de l’esport una eina per a inserir socialment a persones...

Alcoi fa de l’esport una eina per a inserir socialment a persones en risc d’exclusió

0
SHARE
Diversos usuaris del servei esportiu d'inserció social realitzen exercicis a Alcoi.

El Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre acull les sessions. Hi ha 8 per cada un dels 3 grups que s’han creat: menors de 40 anys, persones amb risc d’aïllament social i persones amb malaltia mental.

Les Regidories d’Esports i de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi han posat en marxa un programa d’inclusió social mitjançant l’exercici físic i la salut amb l’objectiu de previndre el risc d’exclusió i afavorir la integració mitjançant l’activitat física, normalitzant i promovent la pràctica esportiva en col·lectius desfavorits de la població.

El programa es desenvolupa a les instal·lacions municipals del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre els dimecres en tres horaris diferenciats. L’objectiu és utilitzar la pràctica esportiva com a eina de socialització i inclusió per a persones que per un motiu o un altre actualment es troben en una situació de dificultat.

Dins del programa es desenvolupa una sessió de ‘Functional’ a la setmana. Aquesta sessió és igual que la que es desenvolupa en les activitats del centre esportiu, això sí, adaptant-la a les singularitats del grup i augmentant progressivament la seua dificultat a mesura que els participants milloren les seues destreses i capacitats físiques. Durant el programa es valorarà la modificació d’aquesta sessió per altres de major dificultat, i fins i tot d’activitats de fitness dins de l’aigua.

El programa s’ha estructurat en tres grups: un per a menors de 40 anys, un altre per a persones amb risc d’aïllament social, i un tercer per a persones amb malaltia mental. Es durà a terme durant 8 sessions. La primera va tindre lloc el passat 8 de juny i l’última està prevista per al 27 de juliol de 2022.

Esport com a desenvolupament personal

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, ha explica que “la pràctica esportiva no sols engloba la part física, sinó que va molt més enllà, aportant importants beneficis a les persones; també socials i de creixement personal, per això l’esport és una fantàstica eina per al desenvolupament de qualsevol individu o societat. Des de l’Ajuntament seguirem treballant per afavorir la inclusió social de totes les persones”.

Per la seua banda, el Regidor d’Esports, Alberto Belda, ha recordat que “programes com aquest es poden dur a terme gràcies a la gestió pública del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre. Vull agrair la gran tasca de tot l’equip professional que amb aquest programa ajudaran a motivar i afavorir la inclusió en la societat de persones que actualment tenen dificultats per a incloure entre les seues prioritats l’activitat física i la salut com a part dels seus hàbits de vida”.