Home Alcoi Alcoi finalitza la fase de votació dels Pressupostos Participatius 2023 amb un...

Alcoi finalitza la fase de votació dels Pressupostos Participatius 2023 amb un 4,9% de participació ciutadana per damunt de la mitja

0
SHARE
Teresa Sanjuan, Regidora de Participació Ciutadana.
Teresa Sanjuan, Regidora de Participació Ciutadana.

Els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia directa que permet als ciutadans influir o decidir directament sobre els pressupostos públics del seu municipi. D’entre les comarques de l’alcoià, el comtat i la foia de Castalla, l’Ajuntament d’Alcoi, baix el govern de Toni Francés, va ser el pioner de la zona en implementar aquesta mesura.

Dins de la categoria d’inversió es troben la proposta d’accessibilitat, votada per 960 persones i amb un pressupost de 200.000 euros, i les pistes de tenis, amb 829 vots i un cost de 7000 euros. D’una altra banda, dins de la despesa corrent, les propostes guanyadores són fer un tallafoc, votada per 829 ciutadans amb una inversió de 7000 euros, i una programació de teatre infantil i juvenil teatre al carrer, amb 769 vots.

Rere del tancament del període de votació, la població d’Alcoi ha decidit quines són les millors propostes, les quals seran dutes a terme per l’ajuntament de la ciutat durant el pròxim any 2023. L’ajuntament agraeix l’increment de la participació de la ciutadania, obtenint un 8,9% de participació, una dada a l’alça respecte a la mitjana, que sol ser d’un 4% en aquestes propostes.